Με τραπεζική βοήθεια η αντίδραση

Πολλά και ενδιαφέροντα συμβαίνουν στην αγορά μας. Εντολές αγοράς, αποκλειστικά ελληνικών συμφερόντων, ενισχύουν μετοχές του FTSE-20 τη στιγμή που η Cosmote καταγράφει νέα υψηλή τιμή. Θετικό το διεθνές περιβάλλον, συμβάλλει και στη διαμόρφωση ικανοποιητικότατου λόγου ανοδικών προς καθοδικές (5 προς 1).

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αν μη τι άλλο, οι χρηματιστηριακοί άρχοντες δείχνουν διατεθειμένοι να... μην μας αφήσουν να πλήξουμε, μεσοκαλόκαιρα.

Από τεχνικής πλευράς ο Γ.Δ., με εντολές αγοράς στις μετοχές των Alpha και Εθνικής, συντηρείται υψηλότερα των 2.320 μονάδων, με τον FTSE-20 να κυμαίνεται στις 1.250 μονάδες.

Θα επιμείνουμε ότι, με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία, οι εντολές αγοράς στους δύο τίτλους-σηματωρούς (Εθνική και Alpha) δεν αφορούν στη στάση ξένων παιχτών, κάτι που επιβεβαιώνεται από τη χαμηλή εμπορευσιμότητα.

Η μετοχή της Cosmote, στα 13,50 ευρώ, συνυπολογιζόμενου του μερίσματος των 50 λεπτών, καταγράφει νέα υψηλή τιμή με αυξημένη εμπορευσιμότητα.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι συναλλαγές στη θυγατρική υπολείπονταν λίγο του τζίρου της μητρικής του ΟΤΕ.

Στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμπεριφορά συγκεκριμένων μετοχών που για τον έναν ή τον άλλο λόγο βρίσκονται στο προσκήνιο.

Συνολικότερη και σήμερα, για τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση, η αντίδραση των μετοχών του ομίλου Κλωνατέξ.

Ενδεικτικό του πώς κινούνται οι συγκεκριμένοι τίτλοι είναι το παράδειγμα της μετοχής της Lannet, όπου η πρώτη εντολή αγοράς δόθηκε με το άνοιγμα της συνεδρίασης στο limit up.

Αφορούσε συγκεκριμένα εντολή αγοράς 176.000 τεμαχίων, στο 1,40 ευρώ, δίνοντας το στίγμα των προθέσεων όσων έχουν συμφέροντα από την ανάκαμψη των μετοχών.

Και σε αυτήν την κατηγορία, βεβαίως, δεν συμπεριλαμβάνονται μόνο ο επιχειρηματίας, αλλά περισσότερο -και κυρίως- οι τράπεζες.

Από την άλλη πλευρά, η μετοχή της Ελλατέξ, η διοίκηση της οποίας δικαιολόγησε πλήρως τη στάση της, τίθεται σε καθεστώς επιτήρησης, παρουσιάζοντας το... ”ένα μέτρο” που εμφανίζει η αγορά.

Διαπιστώνεται πως ”άλλα σταθμά” εφαρμόζονται για άλλους ομίλους και ταλαιπωρημένες εταιρίες.

Ο καθείς κρίνεται από τα έργα του.

Η σχέση ανοδικών–καθοδικών διαμορφώνεται στο περίπου 5 προς 1, με τη μετοχή της Ελλατέξ να υποχωρεί προς τα 0,36 ευρώ.

Στην άλλη μετοχή όπου αυτήν την εποχή υπάρχουν εξελίξεις επιχειρηματικών συμφερόντων, στο Ρόκα, η τιμή κυμαίνεται στα 5,86-5,90 ευρώ, δικαιώνοντας μέχρι στιγμής όσους προεξοφλούν την επόμενη κίνηση των ενδιαφερόμενων.

Είτε ο όμιλος της ΕΛΤΕΧ Ενεργειακή (δηλαδή Ακτωρ), θα αναγκαστεί να φανεί λίγο πιο γαλαντόμος είτε έτερος ενδιαφερόμενος με συμφέροντα στο χώρο της εταιρίας ενδέχεται να κάνει την εμφάνισή του.

Ο κλάδος πάντως γενικότερα, και αυτό αφορά μακροπρόθεσμα και τη ΔΕΗ, έρχεται ταχύτατα στο προσκήνιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v