ΑΧΕ: Επιφυλακτικοί οι επενδυτές

Απάθεια επικρατεί στην αγορά ενώ οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί, εκτιμούν οι ΑΧΕ, γεγονός το οποίο, όπως επισημαίνουν, φαίνεται και από τους χαμηλούς όγκους συναλλαγών. Στο επίκεντρο η Alpha Bank λόγω ανακοίνωσης αποτελεσμάτων εξαμήνου.

ΑΧΕ: Επιφυλακτικοί οι επενδυτές
Τι εκτιμάται στη σημερινή συνεδρίαση: Η Εθνική ΑΧΕ εκτιμά πως είναι περιορισμένη η προοπτική περαιτέρω υποχώρησης της αγοράς, καθώς ούτε οι πωλητές εμφανίζονται ”ισχυροί” ούτε το momentum είναι αρνητικό.

Από την πλευρά της η Σίγμα ΑΧΕ σημειώνει πως οι μετοχές της μικρής κεφαλαιοποίησης προσφέρουν περισσότερες προοπτικές ανόδου από αυτές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, αλλά ταυτόχρονα τονίζεται πως έχουν και υψηλότερο κίνδυνο.

Οι αναλυτές της Marfin Analysis αναμένουν για τη σημερινή συνεδρίαση ότι οι τράπεζες θα βρεθούν στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, με την Alpha Bank να ανακοινώνει αύριο (28/6) αποτελέσματα εξαμήνου πριν από το άνοιγμα της αγοράς.

Ακόμα, η Εγνατία ΑΧΕ υπογραμμίζει πως η ψυχολογία παραμένει αδύναμη στην εγχώρια αγορά, ενώ οι χαμηλοί όγκοι συναλλαγών είναι ενδεικτικοί της απάθειας και της στάσης αναμονής που τηρούν οι επενδυτές. Εν τω μεταξύ, συνεχίζει η ίδια χρηματιστηριακή, το διεθνές κλίμα δεν είναι υποστηρικτικό, ενώ η προσοχή των επενδυτών θα στραφεί στους τίτλους Εθνικής και Alpha Bank λόγω ανακοίνωσης αποτελεσμάτων εξαμήνου.

Εξάλλου, οι αναλυτές της Fortius Finance ΑΧΕΠΕΥ σχολιάζοντας τεχνικά την πορεία του Γενικού Δείκτη, σημειώνουν πως αυτός πραγματοποιεί επικίνδυνο ”φλερτάρισμα” με την στήριξη των 2.300 μονάδων καθώς το επίπεδο των 2.326 μονάδων φαίνεται διαγραμματικά δύσπεπτο για οποιαδήποτε ανοδική κίνηση.

Η επόμενη στήριξη εντοπίζεται στις 2.275 μονάδες ενώ καθοδική διάσπαση και αυτού του επιπέδου, σημειώνει η Fortius, θα σημάνει συναγερμό σε πολλές long θέσεις θεσμικών επενδυτών αφού το επόμενο ισχυρό σημείο στήριξης εντοπίζεται στις 2.200 μονάδες, δημιουργώντας ταυτόχρονα ισχυρό πλήγμα στην μεσοπρόθεσμη ανοδική τάση.

Τι έγινε χθες 26 Ιουλίου: Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε 0,47% στις 2.312 μονάδες.



Όπως αναφέρει η Εθνική ΑΧΕ στο πρωινό της report, τα κύρια χαρακτηριστικά της αγοράς ήταν η πίεση στις τράπεζες και η υπεραπόδοση της μικρής και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης έναντι της αγοράς.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v