Η ατζέντα της Τετάρτης

Η Alpha Bank ανακοινώνει τα αποτελέσματα του α΄εξαμήνου, ενώ ακυρώνονται και διαγράφονται από το ΧΑ οι 240.240 (ΚΟ) μετοχές της Μαΐλλης. Επίσης, οι Χατζηκρανιώτης, Interinvest και Ευρωσυμμετοχές πραγματοποιούν γ.σ., οι μετοχές των Έμπεδος και Medicon διαπραγματεύονται στο ΧΑ χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην ΑΜΚ, ενώ οι μετοχές των Alpha Leasing και Delta Project διαπραγματεύονται με νέα ονομαστική αξία.

Η ατζέντα της Τετάρτης
Σήμερα, Τετάρτη

Αποκοπή μερισμάτων

ΕΛΒΕ: 0,03 ευρώ.

Γενικές συνελεύσεις

ΥΙΟΙ Ε. ΧΑΤΖΗΚΡΑΝΙΩΤΗ Α.Ε.: Εκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 15:00, στα γραφεία της έδρας της εταιρίας, στο 1ο χλμ. Τυρνάβου Λάρισας, στον Τύρναβο, με θέμα ημερήσιας διάταξης: Μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 0,75 Euro σε 0,30 Euro με έκδοση νέων μετοχών που θα διανεμηθούν δωρεάν στους υφιστάμενους μετόχους. Σχετική τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της εταιρείας.

INTERINVEST Δ.Ε.Α.Ε.Ε.Χ.: 2η Επαναληπτική γενική συvέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 15:00, στα γραφεία του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.), στηv Αθήvα, oδός Ακαδημίας 7, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Ακύρωση Ιδίων Μετοχών της Εταιρείας που αγοράσθηκαν βάσει της από 19.04.2001 Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων που δεν διατέθηκαν στην αγορά όπως ο νόμος ορίζει εντός τριετίας καθώς και αντίστοιχη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου και τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού.

2. Μείωση του Μετοχικού Κεφαλαίου με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής προς συμψηφισμό ζημιών και τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού.

ΕΥΡΩΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ & ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ Α.Ε.: Β’ Επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 14:00, στα γραφεία της εταιρίας, οδός Πανεπιστημίου 39, 5ος όροφος, γραφείο 501, Αθήνα, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρίας με δικαίωμα προτίμησης των μετόχων.

2. Τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού και κωδικοποίηση αυτού σε ενιαίο κείμενο.

Εταιρικές πράξεις

* Οι μετοχές της εταιρίας ”ALPHA LEASING AE” είναι διαπραγματεύσιμες στο ΧΑ με νέα ονομαστική αξία μετοχής € 2,77 (από € 2,70).

* Οι μετοχές της εταιρίας ”ΔΕΛΤΑ PROJECT AE” είναι διαπραγματεύσιμες στο ΧΑ με νέα ονομαστική αξία μετοχής € 0,30 (από αρχική ονομαστική αξία € 0,62 και αύξησή της σε € 1,20) και χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην έκδοση και δωρεάν διανομή 9.375.000 νέων (ΚΑ) μετοχών σε αναλογία 3 νέες (ΚΑ) μετοχές για κάθε μία παλαιά (split). Ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων δωρεάν μετοχών στο Χ.Α. ορίζεται η 4/8/2004. Προσαρμοσμένη τιμή εκκίνησης: 2,25 ευρώ.

* Οι μετοχές της εταιρίας ”ΕΜΠΕΔΟΣ ΑΕ” είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με διανομή δωρεάν μετοχών, σε αναλογία 2 νέες για κάθε 10 παλαιές μετοχές. Ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης στο ΧΑ των νέων μετοχών ορίζεται η 3/8/2004. Προσαρμοσμένη τιμή εκκίνησης: 0,53 ευρώ.

* Ακυρώνονται και διαγράφονται από το ΧΑ οι 240.240 ίδιες (ΚΟ) μετοχές της εταιρίας ”Μ.Ι. ΜΑΪΛΛΗΣ ΑΕΒΕ”, στα πλαίσια εφαρμογής του άρθρου 16 του Ν. 2190/20. Από την ίδια ημερομηνία, το σύνολο των μετοχών της εταιρίας που είναι διαπραγματεύσιμες στο ΧΑ ανέρχεται σε 72.636.200 (ΚΟ) μετοχές, ονομαστικής αξίας € 0,76.

* Οι μετοχές της εταιρίας ”MEDICON ΕΛΛΑΣ ΑΕ” είναι διαπραγματεύσιμες στο ΧΑ χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με διανομή δωρεάν μετοχών σε αναλογία 1 νέα (ΚΟ) μετοχή για κάθε 10 παλαιές. Ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης στο ΧΑ των νέων μετοχών ορίζεται η 3/8/2004. Προσαρμοσμέμη τιμή εκκίνησης: 4,90 ευρώ.

Καταβολή μερισμάτων

ΙΝΤΕΡΤΕΚ Α.Ε. ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΕΧΝ/ΓΙΕΣ: 0,17 ευρώ.

J&P – ΑΒΑΞ: 0,32 ευρώ.

ΕΛ.Δ.ΜΟΥΖΑΚΗΣ: 0,013 ευρώ.

ΓΕΝ. ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ: 0,04 ευρώ.

Οικονομικά αποτελέσματα

- Η Alpha Bank ανακοινώνει τα αποτελέσματα του α΄εξαμήνου στις 08:30 π.μ.

Συνεντεύξεις τύπου

Ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Χρήστος Φώλιας, παραχωρεί συνέντευξη τύπου με θέμα: ”Πορεία Σχεδιασμού Ανάπτυξης & Επενδύσεων - Πρόοδος Υλοποίησης Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης”, που πραγματοποιείται στις 11:00 π.μ, στο υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών, αίθουσα 305.

Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Μιχάλης Λιάπης, πραγματοποιεί συνέντευξη τύπου με θέμα: ”Η στρατηγική ανάπτυξης των Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας”, στις 12:00 μ.μ., στο Ζάππειο Μέγαρο (αίθουσα συνεντεύξεων).

Διεθνείς εξελίξεις

ΗΠΑ

- Παραγγελίες διαρκών αγαθών (Ιούνιος).

- Έκδοση του Beige Book της FED (η έκδοση του Beige Book γίνεται 8 φορές τον χρόνο και συγκεντρώνει πληροφορίες οικονομικής δραστηριότητας και συνθηκών, τις οποίες συλλέγουν οι επιμέρους ομοσπονδιακές τράπεζες).

Γαλλία

- Ανακοίνωση του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης (Ιούλιος).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v