”Χαμηλή πτήση” για τη Σοφοκλέους

”Γκάζι” πάτησε την τελευταία ώρα αγορά και ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με σημαντικά κέρδη και σχέση ανοδικών προς πτωτικές στο περίπου 9 προς 1. Ο τζίρος ήταν σαφώς ενισχυμένος, φτάνοντας τα 109 εκ., ενώ τα κέρδη 33 τίτλων κυμάνθηκαν από 10- 17,88%!

του Α. Αναγνωστόπουλου



Πραγματικά απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στην Σοφοκλέους, σε μία συνεδρίαση που κυριολεκτικά αιφνιδίασε και τους πλέον αισιόδοξους έστω και αν δημιούργησε πλείστα όσα ερωτήματα.

Κατ΄ αρχάς, ο Γενικός Δείκτης, ο οποίος εδώ και τρεις συνεδριάσεις έδειχνε όχι μόνο να ταλαιπωρείται μην μπορώντας να διασπάσει ανοδικά τις 2.330 μονάδες, αλλά και να ”φλερτάρει” επικίνδυνα με τις 2.310-2.300 μονάδες, σήμερα, με εντυπωσιακή ευκολία βρέθηκε πάνω από τις 2.350 μονάδες κλείνοντας μάλιστα στο υψηλό ημέρας.

Την ίδια ώρα δεκάδες τίτλοι εμφάνισαν κέρδη μεγαλύτερα του 8%, καθώς ”προβληματικοί” και μη αποφάσισαν να κάνουν επίδειξη ”ισχύος” και να ανταμείψουν πλουσιοπάροχα τους ”τολμηρούς” που τοποθετήθηκαν κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις, ενώ μετά από πολύ καιρό πρωτοστάτησαν και τίτλοι πάλαι ποτέ- σηματωροί (Εθνική Ακινήτων, ΔΟΛ) με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Βέβαια αν όλα αυτά είναι χαρακτηριστικά ”ώριμης” Αγοράς, η απάντηση είναι μάλλον όχι. Αλλά… αυτή ήταν αυτή είναι και πιθανόν αυτή θα παραμείνει η Σοφοκλέους (!).

Όλες οι πρωινές εκτιμήσεις των επαγγελματιών του χώρου ασφαλώς και απέχουν παρασάγγας από την τελική εικόνα, ενώ κάποιοι ”υποψιασμένοι” ερωτούν πως είναι δυνατόν η Αγορά να παρουσιάζει τέτοια τελική εικόνα, αν μέχρι κάποιες συνεδριάσεις πριν δεν υπήρχαν έντονα φαινόμενα υποτιμητικής κερδοσκοπίας (!).

Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, σημαντικές απώλειες μόνο για την μετοχή της Εμπορικής (προσεγγίζει τα χαμηλά τρέχοντος έτους) και αρνητικό πρόσημο για την Αγροτική.

Αντίθετα, σημαντικά κέρδη για την Εθνική, που ”συνεπικουρήθηκε” από Πειραιώς, Βιοχάλκο, Ελ.Πετρέλαια, Ελ. Τεχνοδομική, Ιντρακόμ, ΚΑΕ, ΟΠΑΠ, Eurobank, Coca-Cola, Motor oil.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, όμως τα εντυπωσιακά συνέβησαν κυριολεκτικά την τελευταία ώρα με αποτέλεσμα να κλείσει στην υψηλότερη διακύμανση ημέρας και συγκεκριμένα στις 2.353,25 μονάδες με κέρδη 1,80%, ενώ ο τζίρος σαφώς ενισχυμένος έφθασε τα 109 εκ. από τα οποία τα 3,5 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Δημιούργημα φαντασίας η τελική εικόνα, όχι τόσο για την σχέση ανοδικών- πτωτικών (296-33), όσο για το γεγονός ότι για 33 τίτλους τα κέρδη κυμάνθηκαν από 10- 17,88%!

Όσον αφορά τις προσυμφωνημένες συναλλαγές πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο 57.887 τεμαχίων της Cosmote στην τιμή των 13,5 ευρώ, ένα πακέτο 48 τεμαχίων της Εθνικής Τράπεζας στην τιμή των 18,34 ευρώ και ένα πακέτο 100.000 τεμαχίων του ΟΠΑΠ στην τιμή των 15,9 ευρώ.

Πραγματοποιήθηκε ακόμα ένα πακέτο 110.000 τεμαχίων του ΟΤΕ στην τιμή των 10,24 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v