Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Θεαματική αύξηση κερδών 73,5% σε 6μηνο

Αύξηση 73,5%, στα 218,5 εκατ. ευρώ, σημείωσαν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και μετά από δικαιώματα μειοψηφίας της Alpha Bank για το α΄ εξάμηνο του 2004, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις. Στα 295,882 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη προ φόρων και μετά από δικαιώματα μειοψηφίας, έναντι 256,6 εκατ. ευρώ που ανέμενε το consensus του euro2day.gr.

Alpha Bank: Θεαματική αύξηση κερδών 73,5% σε 6μηνο
Αύξηση 73,5% στα 218,5 εκατ. ευρώ σημείωσαν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και μετά από δικαιώματα μειοψηφίας της Alpha Bank για το α΄ εξάμηνο του 2004. Το αντίστοιχο περσινό διάστημα, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και μετά από δικαιώματα μειοψηφίας είχαν διαμορφωθεί στα 126 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 298,181 εκατ. ευρώ έναντι των 189,585 εκατ. ευρώ που ανακοινώθηκαν πέρσι. Τα κέρδη μετά φόρων και προ δικαιωμάτων μειοψηφίας διαμορφώθηκαν στα 220,791 εκατ. ευρώ, έναντι 127,738 εκατ. ευρώ πέρσι, ενώ τα καθαρά κέρδη προ φόρων και μετά από δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν στα 295,882 εκατ. ευρώ, έναντι 180 εκατ. ευρώ πέρσι.

Σημειώνεται ότι με βάση τις μέσες (συγκλίνουσες) εκτιμήσεις 6 χρηματιστηριακών εταιριών (EFG Eurobank Χρηματιστηριακή, Εγνατία Χρηματιστηριακή, Εθνική Χρηματιστηριακή, Marfin Analysis, Π&Κ Χρηματιστηριακή και Σίγμα Χρηματιστηριακή) που συγκέντρωσε το euro2day.gr, τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων της Alpha Bank για το α΄ εξάμηνο του 2004 υπολογίζονταν στα 256,6 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 43% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 75,7% έως τα 206,6 εκατ. ευρώ έναντι 117,6 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ τα καθαρά έσοδα από τόκους σημείωσαν άνοδο 18,9% έως τα 505,3 εκατ. ευρώ.

Οι προβλέψεις σημείωσαν αύξηση 16,5% και διαμορφώθηκαν στα 106,7 εκατ. ευρώ έναντι 91,6 εκατ. ευρώ, πέρσι.

Στα μεγέθη του α΄ εξαμήνου συμπεριλαμβάνονται τα 38 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν στο τίμημα το οποίο εισέπραξε η Alpha Bank από την πώληση της Delta Singular Outsourcing Services (DSOS) στη First Data. ”Τα κέρδη του δευτέρου τριμήνου ενσωματώνουν το έκτακτο έσοδο 38,4 εκατ. ευρώ που απορρέει από την κατά 39% συμμετοχή της Alpha Bank στα κέρδη από την πώληση της Delta Singular Outsourcing Services στη First Data. Το ποσόν αυτό έχει λογιστικοποιηθεί ως υπεραξία χρήσεως από συμμετοχές σε επιχειρήσεις ενοποιούμενες με τη μέθοδο της καθαρής θέσεως”, αναφέρει η τράπεζα.

Τα λειτουργικά έξοδα αυξήθηκαν κατά 4,1% μεταξύ πρώτου εξαμήνου 2004 και 2003. Από την αύξηση αυτή, 2,2 ποσοστιαίες μονάδες προέρχονται από τις υψηλότερες σε σχέση με πέρυσι μισθολογικές αναπροσαρμογές που προέκυψαν και μετά την εφαρμογή των όρων της προσφάτως υπογραφείσης κλαδικής συλλογικής συμβάσεως εργασίας. Επίσης, 1,5 ποσοστιαίες μονάδες προέρχονται από τα υψηλότερα έξοδα διαφημίσεως και μηχανογραφήσεως (που αφορούν κυρίως έξοδα για αγορά υπηρεσιών outsourcing από τρίτους).

Σε επίπεδο μητρικής, τα καθαρά κέρδη προ φόρων της Alpha Bank εμφάνισαν αύξηση 38,2% έναντι αυτών που είχαν ανακοινωθεί πέρσι και διαμορφώθηκαν στα 215,310 εκατ. ευρώ.

Όπως επισημαίνει η ίδια η τράπεζα, ”τα αποτελέσματα αυτά οφείλονται κατά κύριο λόγο στη συνεχιζόμενη στροφή της συνθέσεως του ενεργητικού προς τις χρηματοδοτήσεις ιδιωτών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στην πειθαρχημένη τιμολογιακή μας πολιτική σε όλο το φάσμα της επιχειρηματικής μας δράσεως, καθώς και στην πρόοδο που έχει πραγματοποιηθεί στην εταιρική αναδιάρθρωση και στον περιορισμό του λειτουργικού κόστους”.

Απο την πλευρά του ο κ. Γ. Κωστόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, δήλωσε: ”Η επίδοσή μας υπήρξε ικανοποιητική και αυτό το τρίμηνο. Συνεχίζουμε την επέκταση των εργασιών Δικτύου και τον αποτελεσματικό περιορισμό του κόστους, βελτιώνοντας ποιοτικά τα έσοδά μας και ενισχύοντας την ανάπτυξη και την κερδοφορία μας. Ο ανασχεδιασμός των λειτουργιών μας, η ανακατανομή του προσωπικού σε νέες δραστηριότητες και η περαιτέρω αξιοποίηση του Δικτύου δημιουργούν σημαντικές ευκαιρίες περαιτέρω ενισχύσεως της αξίας της εταιρίας μας”.

”Η Alpha Bank, ως Επίσημη Τράπεζα των Ολυμπιακών Αγώνων, βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους επισκέπτες των Αγώνων. Τα τελευταία τρία χρόνια, έχουμε αξιοποιήσει την Ολυμπιακή Χορηγία για την εδραίωση της θέσεώς μας στην αγορά, την προσέλκυση νέας πελατείας και την περαιτέρω ανάπτυξη των εργασιών μας”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v