”Βαρίδι” οι τράπεζες

Σε ”βαρίδι” για τον τραπεζικό δείκτη αναδεικνύεται η μετοχή της Alpha, καθώς για 3η συνεχόμενη συνεδρίαση μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του ομίλου καταγράφονται σημαντικές απώλειες με αυξημένη προσφορά. Σε κρίσιμα όρια στήριξης ο FTSE-20, τη στιγμή που φήμες για επίτευξη συμφωνίας ΕΛΤΕΧ Ενεργειακής και Ρόκα διαψεύδονται κατηγορηματικά από τη διοίκηση της δεύτερης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η Alpha εξακολουθεί να εμφανίζει την ασθενέστερη συμπεριφορά από τις Εθνική και Eurobank.

Για τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση ο τραπεζικός τίτλος υποχωρεί, με εντεινόμενη πίεση και αυξανόμενη προσφορά.

Προφανώς, οι σημερινοί πωλητές θα πρέπει να αναζητηθούν και μεταξύ Ελλήνων θεσμικών.

Ηπιότερη, αν και σημαντική η πίεση στη μετοχή της Εθνικής, την οδηγεί προς τα 17,76 ευρώ, ενώ στα 17,90 ευρώ κυμαίνεται η Eurobank.

Παραμένουν με κέρδη οι μετοχές των Cosmote, ΕΛΤΕΧ, και οριακά της Εμπορικής.

Η μετοχή του ΟΠΑΠ υποχωρεί προς τα 15,82 ευρώ, ενώ η Deutsche Bank με έκθεσή της αναθεωρεί από τα 15,8 στα 16,3 ευρώ την τιμή-στόχο για τη μετοχή του Οργανισμού.

Εμφανής παραμένει η επιθετικότερη πίεση που δέχεται ο FTSE-20, έναντι των δεικτών ΜΚ-40 και SC-80.

Θα πρέπει επίσης να προσεχθεί πως η διοίκηση της εταιρίας Ρόκας διέψευσε κατηγορηματικά φήμες σύμφωνα με τις οποίες οι βασικοί μέτοχοι της εισηγμένης ήρθαν σε συμφωνία με την Ελληνική Τεχνοδομική – Ενεργειακή.

Η συγκεκριμένη διάψευση αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα από τη στιγμή που η μετοχή της Ρόκας πιέστηκε από τα 6 στα 5,86 ευρώ, η δε μετοχή της ΕΛΤΕΧ έφτασε να κερδίζει μέχρι και 3,7%.

Άξιον διερεύνησης για τις αρχές είναι και αυτό το θέμα, δηλαδή της διαρροής φημών (και ενδεχόμενη εκμετάλλευσή τους) προς το κλείσιμο της συνεδρίασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v