O Τύπος της Παρασκευής

Tα αποτελέσματα α΄εξαμήνου της Εθνικής Τράπεζας, το ζήτημα των πανωτοκίων, τα μεγέθη του ΟΠΑΠ, οι επιδοτήσεις της ΡΑΕ, η Yukos, αλλά και το ηλεκτρονικό ”δίχτυ” της εφορίας αποτελούν ορισμένα από τα θέματα που δεσπόζουν στα πρωτοσέλιδα των οικονομικών εφημερίδων της Παρασκευής.

O Τύπος της Παρασκευής
Tα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου της Εθνικής Τράπεζας, το ζήτημα των πανωτοκίων, τα μεγέθη του ΟΠΑΠ, οι επιδοτήσεις της ΡΑΕ, η Yukos, αλλά και το ηλεκτρονικό ”δίχτυ” της εφορίας, αποτελούν ορισμένα από τα θέματα που δεσπόζουν στα πρωτοσέλιδα των οικονομικών εφημερίδων της Παρασκευής.

Εθνική Τράπεζα: Αύξηση κερδών 20% πέτυχε η Εθνική, επισημαίνει το Βήμα, τα υψηλά επίπεδα της απόδοσης των ιδίων κεφαλαίων του ομίλου υπογραμμίζει η Καθημερινή, ενώ το Χρηματιστήριο χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της τράπεζας ως θερινή έκπληξη.

ΟΠΑΠ: Εκρηκτική άνοδος 216,5% στην κερδοφορία του ΟΠΑΠ, τονίζει η Ημερησία, το διπλασιασμό της κερδοφορίας επισημαίνει η Εξπρές, ενώ η Καθημερινή αναφέρεται στην ανοδική τροχιά στην οποία βρίσκεται ο οργανισμός.

Φορο-μεταρρύθμιση/Εφορία: Σε δέκα προτάσεις για τη φορο-μεταρρύθμιση αναφέρεται ο Ελεύθερος Τύπος, ενώ το Κέρδος τονίζει το ηλεκτρονικό ”δίχτυ” της εφορίας σε 40 τομείς.

Για το ίδιο ζήτημα τα Νέα επισημαίνουν πως το TAXIS θα εντοπίζει απόκρυψη εισοδημάτων.

Πανωτόκια: Μόνο τα δάνεια ως 400.000 ευρώ γλιτώνουν από τα πανωτόκια επισημαίνει το Βήμα, ενώ στις ευεργετικές βελτιώσεις για τα πανωτόκια αναφέρεται η Εξπρές.

Αναφορά στο θέμα κάνει και η Ναυτεμπορική, τονίζοντας πως η Βουλή ψήφισε τις τροπολογίες.

Σοφοκλέους: Τα σημάδια κόπωσης του ΧΑ τονίζει το Κέρδος, ενώ το Χρηματιστήριο χαρακτηρίζει περιφερειακή την αντεπίθεση.

Για το ίδιο ζήτημα η Εξπρές τονίζει τις προσφορές και εξαγορές λόγω εκπτώσεων στο ΧΑ, ενώ ο Μέτοχος τονίζει πως η γενικευμένη απαξίωση γεννά ευκαιρίες.

ΡΑΕ: Εκτός αναπτυξιακού ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ, αναφέρει η Καθημερινή, η ΡΑΕ κόβει τις επιδοτήσεις για τις ενεργειακές επενδύσεις τονίζει το Κέρδος.

Γ΄ ΚΠΣ: Χάθηκε ένα εξάμηνο για το Γ΄ ΚΠΣ, αναφέρει η Ημερησία, ενώ η Ελευθεροτυπία τονίζει για τον κοινοτικό επιθεωρητή, Ξαφνικά θετικός και αισιόδοξος για τα έργα του Γ’ ΚΠΣ.

Yukos: Δεν θα πνίξουμε τη Yukos, τονίζει το Βήμα, την ηρεμία στις αγορές πετρελαίου επισημαίνει η Εξπρές, ενώ το Κέρδος τονίζει το φρένο στο ράλι του πετρελαίου μέσω της απόφασης της Yukos.

Ολυμπιάδα: Μετά την Ολυμπιάδα αρχίζει το μεγάλο ”ξεσκαρτάρισμα” τονίζει ο Μέτοχος, επισημαίνοντας πού παίζονται οι ελπίδες της Σοφοκλέους.

ΠΟΕ: Την πρωτοβουλία των ”πέντε” που ανοίγει το δρόμο για συμφωνία στον ΠΟΕ τονίζει η Καθημερινή, ενώ η Ναυτεμπορική τονίζει την κατ’ αρχήν συμφωνία στον ΠΟΕ για το διεθνές εμπόριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v