ΑΧΕ: Σε τραπεζικούς τίτλους η προσοχή

Στις τραπεζικές μετοχές εκτιμούν οι ΑΧΕ πως θα παραμείνει το ενδιαφέρον των επενδυτών, με τις ξένες αγορές να παραμένουν σημαντικός παράγοντας της τάσης, ενώ την ίδια στιγμή μερίδα αναλυτών χαρακτηρίζει αδικαιολόγητες τις πιέσεις στις μετοχές των Alpha Bank και Εθνικής.

ΑΧΕ: Σε τραπεζικούς τίτλους η προσοχή
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Η Εθνική ΑΧΕ εκτιμά πως η πορεία των διεθνών αγορών θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα της διαμόρφωσης της τάσης της Σοφοκλέους.

Στους τραπεζικούς τίτλους εκτιμά η Marfin Analysis πως θα παραμείνει το ενδιαφέρον των επενδυτών την τρέχουσα εβδομάδα, με τις Εμπορική και EFG Eurobank να ανακοινώνουν τα μεγέθη του πρώτου εξαμήνου 2004.

Επίσης, η Marfin Analysis συμπληρώνει πως η σχετική ”υπεραπόδοση” μετοχών της μεσαίας και της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης ενδέχεται να συνεχιστεί.

Πάντως, η χρηματιστηριακή εκτιμά πως οι πιέσεις που δέχτηκαν την περασμένη εβδομάδα οι μετοχές των Εθνικής Τράπεζας και Alpha Bank είναι αδικαιολόγητη (υποχώρησαν κατά 3,2% και 4,9% αντίστοιχα), επισημαίνοντας πως και οι δυο όμιλοι ανακοίνωσαν ”καλά” αποτελέσματα για το εξάμηνο.

Σύμφωνα με την Eurobank Securities, οι πιέσεις που παρατηρήθηκαν την Παρασκευή, και δη μεταξύ των τραπεζών, δημιουργούν αρνητική διάθεση. Ωστόσο, η χρηματιστηριακή εκτιμά πως η αγορά ενδέχεται να επιδοθεί σε τάσεις σταθεροποίησης σήμερα.

Εξάλλου, η Σίγμα Securities σημειώνει πως καθώς οι τιμές του πετρελαίου έχουν φτάσει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα και τα αποτελέσματα εξαμήνου από μεγάλες εταιρίες της Ευρώπης δεν κρίθηκαν ικανοποιητικά, οι ελληνικές μετοχές ενδέχεται να κινηθούν ανοδικά, και δη σε συνέχεια των πιέσεων που παρουσιάστηκαν την Παρασκευή.

Από την πλευρά της, η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως η ψυχολογία αναμένεται να παραμείνει ”αδύναμη”, εν μέσω φόβων για τρομοκρατικά χτυπήματα, αλλά και στο πλαίσιο της υψηλής τιμής του πετρελαίου.

Σε ό,τι αφορά την εγχώρια αγορά, η Εγνατία ΑΧΕ σημειώνει πως μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου δεν κατάφεραν να ”εμπνεύσουν” τους επενδυτές, ενώ συμπληρώνει πως για να υπάρξει αναστροφή της τάσης απαιτείται μια σημαντική θετική ”έκπληξη”, που θα μπορούσε να οδηγήσει παράλληλα σε προς τα πάνω αναθεώρηση των προβλέψεων για τα ερχόμενα τρίμηνα.

Οι τραπεζικοί τίτλοι αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αυτή την εβδομάδα σύμφωνα με την Εγνατία ΑΧΕ, καθώς η Εμπορική Τράπεζα ανακοινώνει σήμερα τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου μετά τη λήξη της συνεδρίασης, με τη Eurobank να ακολουθεί εντός της εβδομάδας.

Όπως αναφέρει η Omega Bank στο εβδομαδιαίο report της με ημερομηνία 30 Ιουλίου 2004, η μεσοπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική, ενώ σε βραχυχρόνιο ορίζοντα ενδέχεται η τιμή του Δείκτη να επιχειρήσει για ακόμη μια φορά την προσέγγιση της πρώτης αντίστασης στο επίπεδο των 2.370 μονάδων.

Για την τρέχουσα εβδομάδα η Omega Bank εκτιμά πως θα πρέπει να εξετάσουμε τη συμπεριφορά του Γενικού Δείκτη στην προαναφερθείσα αντίσταση, καθώς ενδεχόμενη ανοδική διάσπασή της θα αντιστρέψει τη βραχυπρόθεσμη τάση σε ανοδική, ενώ αναμένεται να ανοίξει τον δρόμο έως την επόμενη περιοχή αντίστασης των 2,420 μονάδων.

Τι έγινε την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2004: Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε 1,36% χαμηλότερα στη συνεδρίαση της Παρασκευής, με την υψηλή κεφαλαιοποίηση να εμφανίζεται ”αδύναμη”, σημειώνει η Marfin Analysis.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v