Κάτι σαλεύει στο... έλος ”Σοφοκλέους”

Η ανάκαμψη των τραπεζών, η έντονη αντίδραση των μετοχών της Βιοχάλκο και του Τιτάνα, αλλά και οι διακυμάνσεις στις μετοχές του ομίλου Λαναρά συνθέτουν το τοπίο στην αυγουστιάτικη Σοφοκλέους, με τον τζίρο να κινείται οριακά πάνω από τα 60 εκατ. ευρώ. Σταθερά πάνω από τις 1.220 μονάδες ο FTSE-20, ενώ αποσοβείται μέχρι στιγμής το ενδεχόμενο διόρθωσης χαμηλότερα των 2.300 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Χωρίς ενδιαφέρον η διακύμανση του Γενικού Δείκτη, παραμένει πάντως κοντά στην υψηλή, για σήμερα, τιμή των 2.329,78 μονάδων. Ωστόσο, τα όποια ενδιαφέροντα στοιχεία είναι μεμονωμένα και περιορίζονται σε επιμέρους τίτλους και ομίλους.

Συνολικότερη, για παράδειγμα, είναι η αντίδραση των μετοχών του ομίλου Βιοχάλκο, με τη μετοχή της μητρικής να φτάνει μέχρι και τα 6,20 ευρώ, ενώ συναλλαγές και ποσοστό θετικής μεταβολής σημειώνονται για τις μετοχές των Ελληνικά Καλώδια, Σιδενόρ, Σωληνουργείων Κορίνθου, Χαλκόρ, Ελβάλ, ΕΤΕΜ.

Αυξημένες συναλλαγές, που ταιριάζουν με τη φημολογία των ημερών για κινήσεις στον κατασκευαστικό κλάδο, σημειώνονται στη μετοχή της ΔΙΕΚΑΤ (1,91 ευρώ), ενώ οι μετοχές των Εθνικής Ακινήτων και ΔΟΛ για πολλοστή φορά αντιδρούν μαζί στα 3,18 ευρώ και 3,16 ευρώ αντίστοιχα.

Για μια ακόμη συνεδρίαση κινείται ανοδικά η μετοχή των ΚΑΕ, μεταξύ των 15,50 - 15,94 ευρώ, ενώ συγκριτικά αυξημένη εμπορευσιμότητα υπάρχει και στη μετοχή της Εθνικής Ασφαλιστικής (2,88 – 2,96 ευρώ).

Επίσης, η μετοχή της Αστήρ κυμαίνεται μεταξύ 4,38 – 4,50 ευρώ με σημαντικά μικρότερη εμπορευσιμότητα απ’ ό,τι χθες. Με θετικό ποσοστό μεταβολής κινούνται και οι μετοχές των Elmec Sport, Notos Com, Μαΐλλης, ενώ στα 8,36 – 8,58 ευρώ παρουσιάζονται αυξημένες συναλλαγές για τη μετοχή της Hyatt.

Η μετοχή της Σαράντης αντέδρασε μέχρι την προηγούμενη υψηλή τιμή των 4,76 ευρώ και συγκεκριμένα στα 4,74 ευρώ, όπου εκδηλώθηκαν κάποιες ρευστοποιήσεις. Η μετοχή, πάντως, συνεχίζει ανοδικά.

Νέα υψηλή τιμή και για τη μετοχή των Folli Follie σταθερά πάνω από τα 28 ευρώ, ενώ μετά τις πρόσφατες πωλήσεις θεσμικού στη μετοχή της Τιτάν εμφανίζονται και πάλι αγοραστές μεταξύ 18,62 – 19,62 ευρώ.

Διαπιστώνεται πως αν και υποτονικό το κλίμα στην αγορά, καταγράφονται επιμέρους κινήσεις (έστω και σε περιορισμένο αριθμό).

Όσο συντηρείται στις ευρωπαϊκές αγορές το ήπια ανοδικό κλίμα, ο FTSE–20 κινείται σταθερά πάνω από τις 1.220 μονάδες κρατώντας έτσι και τον Γενικό Δείκτη σταθερά υψηλότερα των 2.300 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v