Ο Τύπος της Τρίτης

Οι υψηλές τιμές του πετρελαίου, η αγορά της γαλακτοβιομηχανίας, το σχέδιο χρηματοδότησης για τα Κλωστήρια Ναούσης, αλλά και τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου της Εμπορικής Τράπεζας είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τρίτης.

Ο Τύπος της Τρίτης
Οι υψηλές τιμές του πετρελαίου, η αγορά της γαλακτοβιομηχανίας, το σχέδιο χρηματοδότησης για τα Κλωστήρια Ναούσης, αλλά και τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου της Εμπορικής Τράπεζας είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τρίτης.

Επενδύσεις: Για Ολυμπιακό τουρνουά ξένων επενδύσεων κάνει λόγο η ”Καθημερινή”, σύμφωνα με την οποία δύο χιλιάδες ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Athens Business Club 2004 που δημιούργησε το υπουργείο Οικονομίας σε συνεργασία με το ΕΛΚΕ, με στόχο την επιχειρηματική αξιοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Έλλειμμα: Με τρεις κινήσεις θα επιδιώξει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να ελέγξει την άνοδο του ελλείμματος του προϋπολογισμού το 2005, αφού η φετινή χρονιά θεωρείται πλέον χαμένη, αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”.

Πετρέλαιο: Η νευρικότητα που παρατηρείται στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, με τις τιμές να βρίσκονται γύρω από τα 40 δολάρια το βαρέλι, προκαλεί ανησυχία στον επιχειρηματικό κόσμο, αλλά και έντονο προβληματισμό στις κυβερνήσεις τονίζει ”Το Βήμα”.

Δίδακτρα: Τη σταδιακή απελευθέρωση διδάκτρων των ιδιωτικών σχολείων ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης, αναφέρει η ”Καθημερινή”, που συμπληρώνει πως από τη νέα σχολική χρονιά απελευθερώνονται πλήρως τα δίδακτρα φροντιστηρίων, κέντρων ξένων γλωσσών, ΙΕΚ και εργαστηρίων ελευθέρων σπουδών, μεταξύ άλλων.

Με μαθηματικό τύπο θα γίνονται οι αυξήσεις των διδάκτρων τονίζει η Οικονομική ”Ελευθεροτυπία”, που επισημαίνει πως οι περυσινές αυξήσεις των εκπαιδευτικών και ο πληθωρισμός δείχνουν ανατίμηση 6,8%-7,2%.

Γαλακτοβιομηχανίες: Αυξημένες πωλήσεις αλλά και μειωμένα κέρδη παρουσίασε ο κλάδος της γαλακτοβιομηχανίας κατά το προηγούμενο έτος, ως αποτέλεσμα του έντονου ανταγωνισμού, των υψηλών επενδύσεων και της συνεχούς παραγωγής νέων προϊόντων αναφέρει το ”Κέρδος”.

”Τρώγονται” οι βιομηχανίες γάλακτος αναφέρει η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, που συμπληρώνει πως ο ανταγωνισμός ”πριονίζει” τα κέρδη, ενώ η ”Ναυτεμπορική” επισημαίνει πως η γαλακτοβιομηχανία έχει διαχρονική αξία.

Τουρισμός: Δύσκολο είναι πλέον να επιτευχθεί ο στόχος για έσοδα 350 εκατ. ευρώ και 2 εκατ. διανυκτερεύσεων την περίοδο των Αγώνων εκτιμά η ”Ημερησία”, σύμφωνα με την οποία οι τουρίστες αποφεύγουν την Αθήνα, ενώ επισημαίνει πως οι διανυκτερεύσεις τον Ιούλιο σημείωσαν μείωση 5%.

Τράπεζες: Εκτός μόδας είναι τα εταιρικά ομόλογα σύμφωνα με την εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, που επισημαίνει πως οι τράπεζες μειώνουν τις θέσεις τους αποκομίζοντας υπεραξίες.

Εμπορική Τράπεζα: Στα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου της Εμπορικής Τράπεζας αναφέρονται τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τρίτης.

Κλωστήρια Ναούσης: Ως το τέλος της εβδομάδας θα πρέπει ο ιδιοκτήτης του ομίλου Κλωνατέξ κ. Θωμάς Λαναράς να απαντήσει εάν αποδέχεται το σχέδιο χρηματοδότησης που έχουν υποβάλει οι τράπεζες, ώστε να μπορέσουν τα Κλωστήρια Ναούσης να προμηθευτούν πρώτη ύλη και να τεθούν ξανά σε λειτουργία, τονίζει ”Το Βήμα”.

Άνεση για διάστημα ενός έτους είναι διατεθειμένες να δώσουν οι τράπεζες στον όμιλο Κλωνατέξ, που διαπραγματεύεται την αναχρηματοδότηση των οφειλών του, αναφέρει η ”Καθημερινή”.

Μαΐλλης: Αύξηση κύκλου εργασιών κατά 14,8% στο πρώτο εξάμηνο εμφανίζει ο όμιλος Μαΐλλη, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις της διοίκησης, επισημαίνει το ”Κέρδος”.

Ολυμπιακή: Οι Ολυμπιακές Αερογραμμές δεν θα γλιτώσουν εύκολα από τις αμαρτίες της Ολυμπιακής Αεροπορίας, αναφέρει η ”Καθημερινή”, που συμπληρώνει πως η Κομισιόν ζητεί από την ελληνική κυβέρνηση μέχρι το τέλος του μήνα εξηγήσεις για το καθεστώς που διέπει την εταιρία.

Carrefour: Νέα επένδυση ετοιμάζει η Carrefour εντός του 2004 σύμφωνα με την ”Ημερησία”, που αναφέρεται στη δημιουργία και τρίτου Hypermarket.

TUI: Μεγάλα ερωτήματα για το μέλλον της TUI εγείρουν οι παρασκηνιακές κινήσεις θεσμικών επενδυτών, που κατηύθυναν πάνω από το 10% των μετοχών στη Morgan Stanley, σημειώνει το ”Κέρδος”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v