Πάμε για άλλα!

Πολύ μιζέρια, βρε αδελφέ μου! Ό,τι και να ακουμπήσει κανείς ”καίγεται”! Κι όμως, ανάμεσα στις στάχτες υπάρχουν και διαμάντια! Και τα διαμάντια είναι παντοτινά. Ας ξεκολλήσουμε από το τι θα κάνει ο Sir Tomas και ας ασχοληθούμε με σοβαρότερα πράγματα...

Πάμε για άλλα!
Πολύ μιζέρια, βρε αδελφέ μου! Ό,τι και να ακουμπήσει κανείς ”καίγεται”! Κι όμως, ανάμεσα στις στάχτες υπάρχουν και διαμάντια! Και τα διαμάντια είναι παντοτινά.

Ας ξεκολλήσουμε από το τι θα κάνει ο Sir Tomas και ας ασχοληθούμε με σοβαρότερα πράγματα...

Γίνονται σπουδαία πράγματα στην αγορά. Οι χαμηλές αποτιμήσεις αξιόλογων εταιριών επιτρέπουν την εκδήλωση επιχειρηματικών κινήσεων. Η περίπτωση του Ρόκα δεν είναι η εξαίρεση.

Μας κάνει εντύπωση και το γεγονός ότι επιχειρηματίες φροντίζουν σ’ αυτή τη χρονική συγκυρία να... προχωρήσουν σε επαναπατρισμό μετοχών τους που ήταν σε χέρια τρίτων. Φυσικών προσώπων ή εταιριών.

Όλες οι ενδείξεις συνηγορούν στο ότι βρισκόμαστε σε στάδιο τελικού ξεκαθαρίσματος. Θα υπάρξουν θύματα. Ασφαλώς! Τα ξεκαθαρίσματα δεν γίνονται δίχως να υπάρξουν θύματα. Με τον τρόπο αυτό, όμως, θα υπάρξει στην αγορά η αίσθηση της κάθαρσης.

Η αίσθηση ότι έχουμε πραγματικά αλλάξει σελίδα και ότι μπορούμε να ατενίσουμε πλέον το μέλλον με αισιοδοξία.

Περάσαμε μία μεγάλη περίοδο απαξίωσης. Κι αυτό επειδή φοβόμασταν αυτήν ακριβώς τη στιγμή που θα ξεχώριζε η ήρα από το στάρι. Η στιγμή έφτασε. Μόνο που δεν αφορά όλο τον κόσμο, αλλά μόνο εκείνους που δεν μπορούν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Στο μεταξύ, το τίμημα το έχουν πληρώσει όλοι, ανεξάρτητα από το αν έφταιγαν ή όχι. Πιστεύουμε, λοιπόν, ότι έπειτα από το οριστικό κλείσιμο του κεφαλαίου 1999 η κατάσταση θα εξομαλυνθεί. Και όσοι άδικα ταλαιπωρήθηκαν θα βρουν ένα νέο σημείο ισορροπίας.

Υπάρχουν άνθρωποι στην αγορά που έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν. Που θα ήθελαν η ερμαφρόδιτη κατάσταση των τελευταίων τεσσάρων ετών να συνεχιστεί στο διηνεκές. Επειδή δεν θέλουν να παραδεχτούν την ήττα τους και πολύ περισσότερο να πληρώσουν το τίμημα.

Αυτό, όμως, δεν μπορεί να συμβεί. Δεν είναι δυνατόν να πληρώσουν άλλοι τον λογαριασμό πέρα από εκείνους που τον οφείλουν...

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v