Πιέσεις σε τράπεζες - σφαγή στην περιφέρεια

H αναβίωση των τρομοφόβων στις διεθνείς αγορές και η νέα εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου από κοινού με την απόδραση από το κλείνον άστυ διέψευσαν με περίπου εντυπωσιακό τρόπο όσους ήλπιζαν σε κάτι καλύτερο. Νέο ιστορικό υψηλό για τα Folli - Follie, απώλειες άνω του 4,5% για κλωστοϋφαντουργία - Δείκτη υψηλής κυκλοφοριακής ταχύτητας.

του Α. Αναγνωστόπουλου



Ασχημα ξεκίνησε και χειρότερα τελείωσε η πρώτη συνεδρίαση της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας και του μήνα, διαψεύδοντας με περίπου εντυπωσιακό τρόπο όσους ήλπιζαν σε κάτι καλύτερο τουλάχιστον κατά τον τελευταίο μήνα του θέρους.

Όμως διαψεύστηκαν εξ ίσου και όσοι υποστήριζαν πως οι πιέσεις που είχαν προηγηθεί στον Τραπεζικό κλάδο ήταν αδικαιολόγητες σε σχέση με τα θεμελιώδη και ανέμεναν άμεση ανοδική αντίδραση.

Αντ΄ αυτού και σήμερα οι τράπεζες βρέθηκαν υπό πίεση (-1,04%), ενώ από το ”κόκκινο” Τραπεζικό ταμπλό μόνο η Γενική διεσώθη αμετάβλητη.

Τώρα όλοι αναφέρονται σε νευρικότητα, σε ευμετάβλητη ψυχολογία, σε μη υποστηρικτικό διεθνές κλίμα, στην συνεχόμενη άνοδο των τιμών του πετρελαίου και στην ”τρομολαγνία” που δείχνει και πάλι απειλητική για τις Αγορές.

Απόλυτα προβληματισμένοι και όσοι ασχολούνται με την τεχνική ανάλυση, καθώς ο Δείκτης υποχώρησε κάτω από τις 2311 μονάδες και απομένει ένα μικρό ”ανάχωμα” (2304) πριν την κίνηση κάτω από τις 2300 μονάδες.

Από τις μετοχές του FTSE, μία κόμη συνεδρίαση με σημαντικές απώλειες για τον Τιτάνα, αξιοσημείωτες απώλειες για Ελ. Τεχνοδομική, ΗΥΑΤΤ, Αγροτική, Εμπορική, Motor oil, Alpha Bank (και πάλι στο χαμηλό ημέρας λίγο πριν το τέλος) και αρνητικό πρόσημο για Εθνική, Πειραιώς, Ιντρακόμ, Eurobank, Coca-Cola, ενώ ο ΟΤΕ ”μάχεται” να κρατηθεί πάνω από τα 10 ευρώ.

Αντίθετα με κέρδη μεγαλύτερα του 1% οι Βιοχάλκο, Ελ. Πετρέλαια, ΚΑΕ και Cosmote, το ”πάλεψε” ο ΟΠΑΠ και θετική ποσοστιαία μεταβολή για ΔΕΗ και Γερμανό.

Νέο ιστορικό υψηλό για τα Folli-Follie, ενώ ισχυρές πιέσεις ασκήθηκαν σε μετοχές του ομίλου Λαναρά και άλλες... δυνάμεις της περιφέρειας.

Ο Γενικός Δείκτης και πάλι από την αρχή μέχρι τέλους ”ντυμένος στα κόκκινα” ”γλίστρησε” μέχρι τις 2302,25 μονάδες, για να κλείσει τελικά στις 2309,24 με απώλειες 0,43%, ενώ ο τζίρος ”ισχνός” έφθασε τα 82,8 εκ. ευρώ από τα οποία τα 6,1 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Δεν επιτρέπει αισιοδοξία η τελική εικόνα με 53 ανοδικές μετοχές έναντι 247 πτωτικών και για 36 τίτλους οι απώλειες κυμάνθηκαν από 8-17,89%.

Όσον αφορά τις προσυμφωνημένες συναλλαγές, πραγματοποιήθηκαν ένα πακέτο 200.000 τεμάχια της Cosmote στα 13,44 ευρώ, ένα πακέτο 25.000 τεμάχια της Folli Follie στα 28 ευρώ, ένα πακέτο 9.340 τεμάχια της Εμπεδος στα 0,51 ευρώ, ένα πακέτο 300.000 τεμάχια της Φουρλής στα 5 ευρώ και μετά το τέλος της συνεδρίασης ένα πακέτο 60.000 τεμάχια της Alpha Bank στα 19,30 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v