Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EFG Eurobank: ”Οutperform” για Alpha Bank

Διατηρεί τη σύσταση ”outperfrom”, (απόδοση ανώτερη της αγοράς) για τη μετοχή της Alpha Bank η EFG Securities σε σχετική ανάλυσή της (30/7), στην οποία χαρακτηρίζει τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη ανάλογα των εκτιμήσεών της, ενώ τονίζει ότι παραμένει η top επιλογή της στον κλάδο.

EFG Eurobank: ”Οutperform” για Alpha Bank
Διατηρεί τη σύστασή της (”outperfrom”, απόδοση ανώτερη της αγοράς) για τη μετοχή της Alpha Bank η EFG Securities σε σχετική ανάλυσή της (30/7).

Στην έκθεση τονίζεται ότι τα μετά φόρων κέρδη για το σύνολο του έτους της τράπεζας προβλέπεται να ανέλθουν στα 408 εκατ. ευρώ, ενώ διαπραγματεύεται (ελκυστικά) 11,3 φορές τα εκτιμώμενα EPS για το 2004.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή εταιρία αναβαθμίζει κατά 16,2% τις εκτιμήσεις της για την Alpha Bank.

Eξάλλου, η EFG Securities χαρακτηρίζει τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη του α’ εξαμήνου 2004 ανάλογα των εκτιμήσεών της, ενώ τονίζει ότι παραμένει η top επιλογή της στον κλάδο.

Η EFG Sec. τονίζει ότι η αύξηση κατά 4% ετησίως των λειτουργικών εξόδων, ”αντανακλά” τη δυνατότητα της τράπεζας να περικόπτει τα κόστη, ενώ υπογραμμίζει το ύψος των προμηθειών στο α΄ εξάμηνο, που υπερέβη τις εκτιμήσεις των αναλυτών της.

Παράλληλα, η EFG Sec. εκτιμά πως η περαιτέρω αύξηση των καθαρών εσόδων από τόκους, θα προέλθει κυρίως από την στροφή της τράπεζας στη λιανική τραπεζική, παρά από τα spread, που διατηρούνται ήδη σε υψηλά επίπεδα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v