Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Αναβάθμιση τιμής-στόχου από Π&Κ - Σίγμα

Σε αναβάθμιση της τιμής-στόχου για τη μετοχή του ΟΠΑΠ στα 17,5 ευρώ διατηρώντας τη σύσταση ”overweight” προχώρησε η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, ενώ υψηλότερα έθεσε τον πήχη στα 16,7 ευρώ και η Σίγμα ΑΧΕ, αναβαθμίζοντας παράλληλα τη σύσταση σε ”outperform”.

ΟΠΑΠ: Αναβάθμιση τιμής-στόχου από Π&Κ - Σίγμα
Σε προς τα πάνω αναθεώρηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή του ΟΠΑΠ προχώρησαν οι Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ και Σίγμα ΑΧΕ σε συνέχεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου 2004 του Οργανισμού.

Ειδικότερα, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ στην Καθημερινή Ενημέρωση με ημερομηνία 2 Αυγούστου 2004 αύξησε την τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΠΑΠ στα 17,5 ευρώ από τα 17 ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση ”overweight”.

Εξάλλου, η Σίγμα AXΕ σε σχετική έκθεσή της με ημερομηνία 30 Ιουλίου 2004 θέτει νέα τιμή-στόχο τα 16,7 ευρώ (από τα 15,6 ευρώ), αναβαθμίζοντας παράλληλα και τη σύσταση σε ”οutperform” (από ”neutral”).

Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας τα ”καλά” αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο ΟΠΑΠ για το δεύτερο τρίμηνο του 2004 η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει πως κατέδειξαν ότι ο ”κανιβαλισμός” του ΚΙΝΟ στα ”Πάμε Στοίχημα”, Λόττο και Τζόκερ ήταν μικρότερος του αναμενόμενου.

Η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ συμπληρώνει πως αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για τα μεγέθη του ΟΠΑΠ στο σύνολο του 2004, ενώ συμπληρώνει πως τα μεγέθη του δεύτερου εξαμήνου του έτους θα επηρεαστούν θετικά από τη λειτουργία του ΚΙΝΟ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στα θετικά σημεία του Οργανισμού, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει την υψηλή ταμειακή ρευστότητα, την υψηλή μερισματική απόδοση, αλλά και την ελκυστική αποτίμηση, δεδομένου ότι η μετοχή του ΟΠΑΠ διαπραγματεύεται 10,3 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2004.

Από την πλευρά της η Σίγμα ΑΧΕ τονίζει ότι τα αποτελέσματα εξαμήνου του οργανισμού κινήθηκαν στο ανώτατο σημείο του εύρους των προβλέψεων της ”αγοράς”, ενώ αναβαθμίζει τις προβλέψεις της για τα μεγέθη του Kino το τρέχον έτος.

Αναλυτικότερα, προβλέπει ότι οι πωλήσεις του Kino θα ανέλθουν στα 913,6 εκατ. ευρώ για το 2004, έναντι προηγούμενων προβλέψεων ύψους 689,1 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2005 εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 1.280 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η Σίγμα αναβαθμίζει τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις από το Joker (236,8 εκατ. ευρώ το 2004), αλλά και το Extra 5 (37,31 εκατ. ευρώ το τρέχον έτος).

Για το σύνολο του έτους η Σίγμα ΑΧΕ προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη του οργανισμού θα ανέλθουν στα 491,4 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v