Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία:Εχουν προεξοφληθεί τα ”καλά” μεγέθη 6μηνου

Αν και ”ικανοποιητικά”, ωστόσο, τα ”καλά” μεγέθη του α΄ εξαμήνου έχουν ήδη προεξοφληθεί εκτιμά η Εγνατία ΑΧΕ στην Εβδομαδιαία Ενημέρωση. Οι τραπεζικές μετοχές πάντως θα παραμείνουν στο επίκεντρο της προσοχής, καθώς συνεχίζεται η ανακοίνωση των μεγεθών εξαμήνου.

Εγνατία:Εχουν προεξοφληθεί τα ”καλά” μεγέθη 6μηνου
Αν και ”ικανοποιητικά” τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου η Εγνατία ΑΧΕ στην Εβδομαδιαία Ενημέρωση με ημερομηνία 30 Ιουλίου 2004 εκτιμά πως έχουν ήδη προεξοφληθεί.

Οι τραπεζικές μετοχές πάντως θα παραμείνουν στο επίκεντρο της προσοχής, καθώς συνεχίζεται η ανακοίνωση των μεγεθών εξαμήνου.

Ειδικότερα και όσον αφορά στη Σοφοκλέους, η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως ο βασικότερος ρυθμιστής της τάσης είναι τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου 2004, η δημοσιοποίηση των οποίων λήγει στα τέλη Αυγούστου.

Σε γενικές γραμμές, η Εγνατία ΑΧΕ εκτιμά πως τα μεγέθη για το δεύτερο τρίμηνο του έτους θα είναι ”ικανοποιητικά”, διατηρώντας τη θετική τάση που παρατηρήθηκε στο πρώτο τρίμηνο του 2004.

Οι τραπεζικές μετοχές αναμένεται να παραμείνουν στο επίκεντρο για μια ακόμη εβδομάδα, καθώς οι Εμπορική Τράπεζα και EFG Eurobank αναμένεται να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα εξαμήνου (η πρώτη σήμερα Δευτέρα 02/08 και η άλλη την Πέμπτη 02/08).

Τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη πρώτου εξαμήνου της EFG Eurobank, σύμφωνα με την Εγνατία ΑΧΕ, αναμένεται να ενισχυθούν κατά 46%, ενώ από την άλλη και όσον αφορά στην Εμπορική Τράπεζα η χρηματιστηριακή προβλέπει μια ”αδύναμη” επίδοση, λόγω αυξημένων προβλέψεων.

Επίσης, η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως μέχρι στιγμής οι Alpha Bank και Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσαν αποτελέσματα τα οποία ήταν ανάλογα των εκτιμήσεών της σε λειτουργικό επίπεδο, ενώ τα υψηλότερα των αναμενόμενων έκτακτα αποτυπώθηκαν στα ιδιαίτερα αυξημένα κέρδη, χωρίς όμως να αποτελέσουν έκπληξη για την αγορά και ως εκ τούτου χωρίς να καταφέρουν να ”εμπνεύσουν” τους επενδυτές.

Η Εγνατία ΑΧΕ πάντως επισημαίνει πως τα εν λόγω μεγέθη ενισχύουν την αισιοδοξία της όσον αφορά στις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους.

Συμπληρώνει δε πως και αν και τα μεγέθη εξαμήνου του ΟΠΑΠ ήταν ”ικανοποιητικά”, είχαν ήδη προεξοφληθεί.

Σύμφωνα με την Εγνατία ΑΧΕ, μια ”ισχυρή” θετική έκπληξη η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε προς τα πάνω αναθεώρηση των προβλέψεων για τα ερχόμενα τρίμηνα θα μπορούσε να τονώσει το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Παράλληλα, η Εγνατία ΑΧΕ προβλέπει ότι οι Coca – Cola Τρία Έψιλον, Τιτάν, Cosmote, Γερμανός, Folli Follie, Hyatt, ΚΑΕ, Τεχνική Ολυμπιακή, Πετζετάκις, Μαΐλλης, Ιμάκο, Autohellas, Επιχειρήσεις Αττικής, Μινωικές, Notos Com, Elmec Sport, και Jumbo που συμπεριλαμβάνονται στο universe list της θα ανακοινώσουν ικανοποιητικά μεγέθη για το πρώτο εξάμηνο του 2004.

Επίσης, η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως οι ευρωπαικές αγορές επηρεάζονται αρνητικά παρά τα ικανοποιητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για ενδεχόμενη υποχώρηση του ρυθμού ανάπτυξης των κερδών στα ερχόμενα τρίμηνα.

Τα ικανοποιητικά αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου που ορισμένες επιχειρήσεις παρουσίασαν έχουν ήδη προεξοφληθεί, συμπληρώνει η Εγνατία ΑΧΕ, ενώ το ενδιαφέρον των επενδυτών εστιάζεται στις προβλέψεις των εταιρειών για τα επόμενα τρίμηνα, για τα οποία ενδέχεται να υπάρξουν πτωτικές αναθεωρήσεις κερδών.

Επίσης, η Εγνατία αναφέρει πως και όσον αφορά στα μακροοικονομικά στοιχεία η εικόνα δεν είναι ιδιαίτερα καλή και δη υπό το πρίσμα των νέων αυξημένων τιμών του πετρελαίου, ενώ παράλληλα σημειώνει πως οι επενδυτές δείχνουν να ενδιαφέρονται περισσότερο για τις επερχόμενες αυξήσεις στα επιτόκια.

Ως εκ τούτου, και παρά τους ”ελκυστικούς” πολλαπλασιαστές ορισμένων μετοχών οι επενδυτές δεν εμφανίζονται διατεθειμένοι να αυξήσουν την έκθεσή τους σε μετοχές.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα χρηματιστήρια εμφανίζουν τάσεις συσσώρευσης τιμών, σημειώνει η Εγνατία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v