”Τσιμπάει” η Σοφοκλέους

Εάν τελεσφορήσει η προσπάθεια συντήρησης του Δείκτη κοντά στις 2.400 μονάδες, με αύξηση των συναλλαγών κατά τουλάχιστον 20% σε σύγκριση με χθες, τότε ενδέχεται να επιχειρηθεί βραχυπρόθεσμης μορφής αντίδραση. Συντηρεί το Γ.Δ. η Εθνική, ενισχύονται οι αγοραστές στην Cosmote, κινείται με +15% ο ”ελαφρύτερος” Μπαλλής. Μεμονωμένες κινήσεις στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Χαμηλά παραμένει ο πήχης κάτω από τις 2.400 μονάδες, με μοναδικό μέχρι στιγμής άξιο αναφοράς στοιχείο τον τζίρο.

Εάν υποθέσουμε πως, συγκριτικά με χθες, οι συναλλαγές θα εμφανίσουν αύξηση της τάξεως του 20%, με τον Γενικό Δείκτη να προσεγγίζει τις 2.400 μονάδες, τότε ίσως και να αναμένεται κάτι καλύτερο, βραχυπρόθεσμα.

Παρατηρείται πως σε συνεδριάσεις με ελαχιστοποίηση του τζίρου, που ακολουθούνται από σταδιακή ενίσχυση για μία-δύο ημέρες, με το Γ.Δ. να κυμαίνεται πέριξ της περιοχής ”στήριξης”, τότε –κατά κανόνα- προκαλείται ανοδικό ξέσπασμα.

Τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα και διάρκειας ανάλογης της κατηγορίας όπου επιχειρείται η ”μόχλευση”.

Η τελευταία αντίδραση που επιχειρήθηκε και για 2-3 συνεδριάσεις επιτεύχθηκε στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, σηματοδοτήθηκε κάπως έτσι.

Μέχρι στιγμής, επιτυγχάνεται η εξισορρόπηση του Γ.Δ. με μοχλό το συνήθη ύποπτο, δηλαδή τη μετοχή της Εθνικής, η τιμή της οποίας κυμαίνεται πέριξ των 19 ευρώ.

Οι συναλλαγές των περίπου 320.000 τεμαχίων (στις 14.45) δεν μπορεί να θεωρηθούν πολλές, πλην, όμως, συμβάλλουν στη σταθεροποίηση του δείκτη γύρω από τις 2.395 μονάδες.

Η ικανοποιητική στήριξη στον FTSE-20 παρέχεται και μέσω της Cosmote, η μετοχή της οποίας ενισχύεται κατά 2,1%, τη στιγμή που η μετοχή του ΟΠΑΠ διαμορφώνεται στα 15,34 ευρώ και του ΟΤΕ στα περίπου 10,50.

Μικρά κέρδη προς τα 9,34 ευρώ σημειώνει και η μετοχή της Πειραιώς, με συναλλαγές, όμως, που δεν ξεπερνούσαν τα 90.000 τεμάχια (στις 14.45).

Παρατηρείται δηλαδή, έστω και με πακέτα, μικρή αύξηση συναλλαγών σε μετοχές που μπορεί να κάνουν τη διαφορά.

Εάν υποθέσουμε πως η αγορά κινείται με τον ίδιο, πάνω κάτω, κανόνα, δεν αποκλείεται η ασθενής σήμερα αντίδραση του FTSE-20 (0,52%) να ενταθεί αύριο.

Μεμονωμένες οι περιπτώσεις μετοχών από τη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση που αντιδρούν, με τον Μπαλλή μετά το split να κλέβει στο +13,2% την παράσταση.

Στα 1,02 ευρώ ο Αρτέμων, με κέρδη ΑΛΤΕ, Fashion Box, Εθνική Ακινήτων, Ηπειρωτική, Δομική Κρήτης, Σιδενόρ, Ελβάλ, ΔΟΛ, Θεμελιοδομή, Κεπενού και ορισμένες ακόμη.

Στα 0,86 ευρώ υποχωρεί η μετοχή της Γρηγόρης, αντιδρά η Τηλέτυπος, ενώ προσεγγίζει τα 3 ευρώ η μετοχή του Μαΐλλη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v