Πάμε παραλία;

Η χτεσινή συνεδρίαση της Σοφοκλέους δεν αντέχει σε κριτική. Περιορισμένο ενδιαφέρον και συναλλαγές περιπτέρου, που δεν ταιριάζουν σε μία... ώριμη αγορά. Οπότε; Πάμε παραλία! Έχετε καλύτερη πρόταση;

Πάμε παραλία;
Η χτεσινή συνεδρίαση της Σοφοκλέους δεν αντέχει σε κριτική. Περιορισμένο ενδιαφέρον και συναλλαγές περιπτέρου, που δεν ταιριάζουν σε μία... ώριμη αγορά. Οπότε; Πάμε παραλία! Έχετε καλύτερη πρόταση;

Οι υποτονικές συνεδριάσεις των τελευταίων ημερών αποτελούν μία σαφή προειδοποίηση εκ μέρους των επενδυτών για το τι μπορεί να συμβεί στη συνέχεια.

Το προϊόν που λέγεται ”Χρηματιστήριο Αθηνών” δεν είναι ελκυστικό. Και ουδείς είναι πλέον διατεθειμένος να συμμετέχει σε μία παράσταση αμφιβόλου ποιότητας.

Οι συναλλαγές των εξήντα τόσων εκατομμυρίων ευρώ δεν είναι κάτι που μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Κι είναι πολύ πιθανό να δούμε ακόμη χειρότερες μέρες μπροστά μας.

Από την άλλη πλευρά, η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά έχει φτάσει στον πάτο του πηγαδιού σε ό,τι αφορά την αξιοπιστία της. Η εικόνα που υπάρχει στο κοινό για τη Σοφοκλέους είναι η χειρότερη δυνατή.

Επίσης, το κλίμα στην αγορά είναι απαισιόδοξο για τις οικονομικές εξελίξεις.

Αν γίνουν, λοιπόν, τα βήματα εκείνα που πρέπει να γίνουν, η αγορά έχει πιθανότητες να αρχίσει να βλέπει και πάλι το ποτήρι μισογεμάτο.

Το μπαλάκι βρίσκεται στην πλευρά της κυβέρνησης και των χρηματιστηριακών αρχών. Οι χρηματιστηριακές αρχές θα πρέπει να καθαρίσουν το τοπίο της Σοφοκλέους από τα σκουπίδια και να δημιουργήσουν ένα δίκαιο περιβάλλον για όλους τους συμμετέχοντες.

Η κυβέρνηση καλείται να πείσει τους επενδυτές για την ορθότητα της πολιτικής της.

Ως τότε, ας μη μας κατηγορήσει κανείς για την επιλογή μας να πάμε παραλία! Το αντίθετο! Υπάρχει η ελπίδα να έχει αλλάξει κάτι μέχρι εμείς να επιστρέψουμε.

Διαφορετικά, παρακολουθώντας καθημερινά το ταμπλό, κινδυνεύουμε να... πεθάνουμε από θλίψη και απογοήτευση. Και το χειρότερο; Να ξεπουλήσουμε και τις τελευταίες μετοχές που απέμειναν στα χαρτοφυλάκιά μας...

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v