ΑΧΕ: Στάση αναμονής για τους επενδυτές

Χωρίς ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις σε σχέση με χθες εκτιμούν οι ΑΧΕ πως θα εξελιχθεί η σημερινή συνεδρίαση στη Σοφοκλέους, ελλείψει σημαντικών εγχώριων εξελίξεων αφενός και αφετέρου ως αποτέλεσμα της ”αρνητικής” ψυχολογίας διεθνώς. Στο επίκεντρο ο ΟΠΑΠ.

ΑΧΕ: Στάση αναμονής για τους επενδυτές
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα τιμών προβλέπει η Εθνική ΑΧΕ.

Από την Ευρώπη εκτιμά η Marfin Analysis πως θα πάρει το έναυσμα η Σοφοκλέους για τη σημερινή της κίνηση, και δη υπό το πρίσμα της χθεσινής πτωτικής ημέρας στις αμερικανικές αγορές (ως αποτέλεσμα των ανησυχιών για αύξηση των επιτοκίων προς τα τέλη του μήνα).

Σε ό,τι αφορά τους όγκους των συναλλαγών, η Marfin Analysis εκτιμά πως δεν αναμένεται σημαντική ενίσχυση.

Παράλληλα, η Marfin Analysis αναφέρει πως η μετοχή της Τιτάν διαπραγματεύεται ”ελκυστικά” 11,6 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2004, γεγονός το οποίο αναμένεται να τη φέρει στο επίκεντρο.

Εξάλλου, η Eurobank Securities προβλέπει συνέχιση της χθεσινής τάσης, καθώς, όπως αναφέρει, οι εξελίξεις σε εγχώριο επίπεδο είναι περιορισμένες, αλλά και ως αποτέλεσμα της αρνητικής ψυχολογίας που επικράτησε στις ξένες αγορές.

Από την πλευρά της η Sigma Securities εκτιμά πως οι επενδυτές θα πρέπει να εστιάσουν την προσοχή τους στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΠΑΠ, ενώ συμπληρώνει πως ενδεχόμενη πτώση στις ξένες αγορές μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα οι ”κερδοσκόποι” να τηρήσουν στάση αναμονής προσδοκώντας σε χαμηλότερες τιμές.

Στάση αναμονής όμως εκτιμά η Εγνατία ΑΧΕ πως τηρούν οι επενδυτές, γεγονός το οποίο και προβλέπει ότι δεν θα αλλάξει κατά τη σημερινή συνεδρίαση ελλείψει σημαντικών εξελίξεων.

Η Εγνατία ΑΧΕ σημειώνει επίσης πως καθώς η Σοφοκλέους κινείται σε στενό εύρος διαπραγμάτευσης, οι τιμές των μετοχών ενδέχεται να κινηθούν σε περαιτέρω υποχώρηση μεσοπρόθεσμα, αν και συμπληρώνει πως αγοραστικό ενδιαφέρον για τράπεζες, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και επιλεκτικούς τίτλους της μεσαίας και της μικρότερης κεφαλαιοποίησης μπορεί το αναζωπυρωθεί σε οριακά χαμηλότερα επίπεδα.

Από την πλευρά τους οι αναλυτές της Fortius Finance ΑΧΕΠΕΥ σχολιάζοντας τεχνικά την πορεία του Γενικού Δείκτη, αναφέρουν πως μια καθοδική διάσπαση της περιοχής στήριξης των 2.374 μονάδων που αυτός επαναπροσέγγισε χθες, θα τον οδηγήσει στην περιοχή 2.340-2.326 μονάδων.

Η περιοχή αυτή αποτελεί σημαντική στήριξη, ενώ σε περίπτωση που σταθεί άκαρπη η προσπάθεια στήριξης στο εν λόγω διάστημα τιμών των 2.340 με 2.326 μονάδων, τονίζει η Fortius, θα πρέπει να συζητείται η αλλαγή μεσοπρόθεσμης τάσης από ανοδική σε καθοδική.

Τι έγινε χθες: Χαμηλότερα κατά 0,64% έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης, αναφέρει η Marfin Analysis, που συμπληρώνει πως το momentum ήταν αρνητικό, με τις πτωτικές μετοχές να ξεπερνούν κατά πολύ τις ανοδικές καθώς διαμορφώθηκαν σε 229 έναντι 60.

Η έλλειψη ενδιαφέροντος από πλευράς επενδυτών αποτυπώθηκε στους χαμηλούς όγκους συναλλαγών αναφέρει η Εθνική ΑΧΕ, που χαρακτηρίζει τη χθεσινή συνεδρίαση ”μονότονη”, με τον Γενικό Δείκτη να κινείται σε στενό εύρος διακύμανσης.

Η Eurobank Securities συμπληρώνει πως ο χθεσινός όγκος συναλλαγών ήταν ο χαμηλότερος από τις αρχές του χρόνου.

* Τα reports των ΑΧΕ δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v