Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Finance: ”Προτείνει” ΙNΛΟΤ και 3Ε,Τιτάν, ΔΕΗ

Την αγοραστική απροθυμία των επενδυτών στο Χ.Α. επισημαίνει στο εβδομαδιαίο report της (14/6/2004) ”Επενδυτικές προοπτικές” η Alpha Finance, ενώ εμφανίζεται ιδιαίτερα θετική για την Intralot, καθώς και για τις 3Ε, ΔΕΗ, Τιτάν.

Alpha Finance: ”Προτείνει” ΙNΛΟΤ και 3Ε,Τιτάν, ΔΕΗ
Την υποχώρηση του όγκου συναλλαγών λόγω της ”χαλάρωσης” του αγοραστικού ενδιαφέροντος επισημαίνει η Alpha Finance στο εβδομαδιαίο report της ”Επενδυτικές προοπτικές” (14 Ιουνίου 2004), ενώ τονίζει ότι οι ιδιώτες επενδυτές εξακολουθούν να παραμένουν στο περιθώριο της αγοράς. Ακόμα, εστιάζει ιδιαίτερα στην περίπτωση της Intralot.

Η Alpha Finance αναφέρεται στη συμμετοχή των ξένων κεφαλαίων στο ελληνικό χρηματιστήριο, υπογραμμίζοντας ότι οι ξένοι στο τέλος Μαΐου ήλεγχαν το 19,6% της συνολικής αξίας της ελληνικής αγοράς, ποσοστό αυξημένο έναντι του 19,4% του Απριλίου. Τα ξένα κεφάλαια, λέει η Alpha Finance, επένδυσαν επιπλέον 33 εκατ. ευρώ σε εγχώριες μετοχές τον προηγούμενο μήνα, ενώ τα ελληνικά κεφάλαια απέσυραν περίπου 184 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά επιμέρους μετοχές, η Alpha Finance εμφανίζεται ιδιαίτερα θετική για την Intralot, για την οποία προβλέπει ότι θα ξεπεράσει σημαντικά σε απόδοση την αγορά. Επισημαίνει ότι η μετοχή της Intralot αποτελεί ευκαιρία, καθώς είναι σε χαμηλή τιμή, ενώ εκτιμά ότι ο τίτλος ”τιμωρήθηκε” πρόσφατα από τους επενδυτές λόγω της αρνητική έκβασης της διαμάχης με τον ΟΠΑΠ και τις ανησυχίες που σχετίζονται με την πιθανότητα υπερπροσφοράς τίτλων.

Η μέθοδος αποτίμησης της Alpha Finance κάνει λόγο για τιμή-στόχο της Intralot στα 18,1 ευρώ (πιθανότητα ανόδου 41% από τα τρέχοντα επίπεδα), χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η πιθανή ανανέωση της συμφωνίας για το Στοίχημα και η τυχόν αποζημίωση εκ μέρους του ΟΠΑΠ.

Διατηρείται η σύσταση ”overweight”, καθώς ο τίτλος χαρακτηρίζεται ”ελκυστικός”.

Ίδια περίπου εμφανίζεται η στάση του οίκου και σε ό,τι αφορά τις μετοχές των Coca-Cola 3E, ΔΕΗ και Τιτάν, αφού θεωρεί ότι οι τίτλοι αυτοί θα ωφεληθούν από τις μοναδικές επενδυτικές προοπτικές που προσφέρουν. Η τιμή-στόχος για την 3Ε είναι στα 21,5 ευρώ, για τη ΔΕΗ στα 21,70 ευρώ και για τον Τιτάνα στα 40 ευρώ.

Σε άλλο σημείο του εβδομαδιαίου report η Alpha Finance αναφέρει ότι πρόσφατα υποβάθμισε τη μετοχή του ΟΠΑΠ, παρά την ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεών της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2004 και του 2005 κατά 9% και 5%, αντίστοιχα.

Ο λόγος της υποβάθμισης, σύμφωνα με τα όσα επισημαίνονται, είναι πως τα περισσότερα από τα καλά νέα που αφορούν στον Οργανισμό έχουν αποτιμηθεί ήδη κατά την απόδοση της μετοχής από την αρχή του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v