Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία: Κρατούν τον ρόλο τους οι τράπεζες

Οι τράπεζες σε εγχώριο επίπεδο και η νομισματική πολιτική από το διεθνές περιβάλλον είναι οι βασικότεροι παράγοντες που θα επηρεάσουν τις αγορές, εκτιμά στην Εβδομαδιαία της Ενημέρωση η Εγνατία ΑΧΕ, η οποία παράλληλα συνιστά ”αγορά” για την Alpha Bank.

Εγνατία: Κρατούν τον ρόλο τους οι τράπεζες
Σημαντικό ρόλο εκτιμά η Εγνατία ΑΧΕ πως θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν οι τράπεζες όσον αφορά στην πορεία της Σοφοκλέους.

Την ίδια στιγμή στην Εβδομαδιαία της Ενημέρωση με ημερομηνία 11 Ιουνίου η χρηματιστηριακή αναφέρεται στα οφέλη της Alpha Bank από την πώληση της DSOS (της δραστηριότητας της Delta Singular στην παροχή τραπεζικών υπηρεσιών), ενώ ταυτόχρονα προτρέπει σε αγορά της μετοχής της τράπεζας.

Η Εγνατία ΑΧΕ, αναφερόμενη παράλληλα στα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, σημειώνει πως ήταν ανάλογα των προβλέψεων, επισημαίνοντας πως καταδεικνύουν την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων προς το κυβερνών κόμμα, συμπληρώνοντας πως οι χθεσινές εξελίξεις δεν αναμένεται να έχουν επιπτώσεις στην ψυχολογία της αγοράς.

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως η Σοφοκλέους κινήθηκε χαμηλότερα από τις ευρωπαϊκές αγορές την περασμένη εβδομάδα, κυρίως ως αποτέλεσμα της πίεσης που ασκήθηκε σε τηλεπικοινωνίες και τράπεζες.

Από τις αρχές του χρόνου, ωστόσο, η εγχώρια αγορά έχει αποδώσει καλύτερα από τις ευρωπαϊκές αγορές, επισημαίνει η Εγνατία ΑΧΕ, που συμπληρώνει πως η αποτίμησή της παραμένει σε ”λογικά” επίπεδα σε σχέση με τις άλλες αγορές, παρά το γεγονός ότι δεν αναδεικνύει κάποιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Τα top picks της χρηματιστηριακής αφορούν επίσης στους τίτλους των: EFG Eurobank, Εθνικής Τράπεζας, Εμπορικής Τράπεζας, ΔΕΗ, Τιτάν, Γερμανού, Folli Follie, Intralot, Επιχειρήσεων Αττικής, Notos Com, Elmec, Μυτιληναίου, Μαΐλλη, Τεχνικής Ολυμπιακής, Jumbo, Hyatt, Σαράντη, Δυναμική Ζωή, Imako, Autohellas και Ηλεκτρονικής Αθηνών, οι οποίοι –όπως επισημαίνει η Εγνατία ΑΧΕ– προσφέρουν τη δυνατότητα για σημαντική ανοδική κίνηση.

Επιπλέον, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως οι επενδυτές έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους στη νομισματική πολιτική ώστε να λάβουν κάποια σήματα αναφορικά με την πορεία των αγορών τις ερχόμενες εβδομάδες.

Είναι χαρακτηριστικό, τονίζει η Εγνατία ΑΧΕ, πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανησυχεί στην παρούσα φάση για τον πληθωρισμό, ενώ στις αρχές του έτους η καταναλωτική εμπιστοσύνη αποτελούσε τον πρωταρχικό προβληματισμό της.

Εκτιμάται, συμπληρώνει η χρηματιστηριακή, πως οι αγορές έχουν ήδη προεξοφλήσει μια αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης στα αμερικανικά επιτόκια μέχρι τα τέλη Ιουνίου, ενώ δεν αποκλείεται και μια δεύτερη αύξηση προς τα τέλη του χρόνου.

Μια επιθετική στάση της Fed όσον αφορά τα επιτόκια αποτελεί αρνητικό παράγοντα για τις αγορές, καθώς αυξάνονται οι φόβοι ότι ο ρυθμός ανάπτυξης των κερδών θα επιβραδυνθεί κατά τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου του έτους και το 2005.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v