Ζητείται κατεύθυνση

Αναζητεί κατεύθυνση η Σοφοκλέους. Με τις 2.380-2.385 μονάδες να πρέπει να επιβεβαιώσουν την ανθεκτικότητά τους, το σενάριο υπέρβασης των 2.450 μονάδων εμφανίζεται αδύναμο. Για ”επιτόπιο τροχάδην” κάνουν λόγο παράγοντες της αγοράς.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε αναζήτηση βραχυπρόθεσμης κατεύθυνσης βρίσκεται η αγορά.

Δεδομένου ότι η μακροπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική, αλλά οι βραχυχρόνιες ενδείξεις τείνουν σε αρνητικές, απαιτείται η καταγραφή τουλάχιστον της σημερινής και αυριανής συνεδρίασης για να αποσαφηνιστεί η φορά.

Εμφανής η αδυναμία του Γενικού Δείκτη να υπερβεί με συναλλαγές λιγότερες των 120 εκατ. ευρώ τις 2.450 μονάδες. Κατά συνέπεια ζητούμενη είναι η επιβεβαίωση (ή όχι) της ανθεκτικότητας των 2.380-2.385 μονάδων.

Στις τραπεζικές μετοχές έχουν πραγματοποιηθεί αγορές ικανές να συντηρήσουν την τάση, πλην όμως παλαιότερες θέσεις θα μπορούσαν να ρευστοποιηθούν για κατοχύρωση κερδών.

Θεωρούμε πως η τάση παραμένει αδιευκρίνιστη και για τις 5 ισχυρές τραπεζικές μετοχές, τουλάχιστον σε βραχυπρόθεσμη φάση.

Από τις μετοχές του FTSE-20 ενδιαφέρον εμφανίζει η περίπτωση της 3Ε, λόγω της αποκοπής μερίσματος, αλλά και των ΟΤΕ, Cosmote, Ελληνική Τεχνοδομική και Τιτάν.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, όπου λόγω αποκοπής μερίσματος ενδιαφέρον εμφανίζει η μετοχή του Ηρακλή, η βραχυπρόθεσμη τάση αρκετών μετοχών παραμένει αδιευκρίνιστη ή, εν πάση περιπτώσει, ακόμη και εκεί όπου έχει διαμορφωθεί ανοδική φορά, οι συναλλαγές δεν είναι επαρκείς για την τεχνική ισχυροποίησή της.

Ενδεικτικά αναφέρεται η περίπτωση των μετοχών Μινωικές, Ανέκ, Μπαλλής, Folli Follie, Xατζηιωάννου, Παρνασσός, Ελινόιλ και ορισμένες ακόμη.

Πάντως, σχετικά με την εικόνα των μετοχών που είχαν μέχρι τις 8 Ιουνίου ανοδική φορά (υπέρβαση του κατά ΚΜΟ 20) και είχαν παρακολουθηθεί την προηγούμενη εβδομάδα, στην πλειονότητα των περιπτώσεων η τάση έχει μεταστραφεί και πάλι βραχυπρόθεσμα σε αρνητική ή τουλάχιστον δίνει τα πρώτα σημεία πώλησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v