Στο ρελαντί η Σοφοκλέους

Ηπια η συμπεριφορά του Γενικού Δείκτη, με τους βραχυπρόθεσμους ”παίκτες” να τοποθετούνται στη μετοχή της Delta Singular. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η κίνηση επιμέρους μετοχών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, τη στιγμή που από τον τραπεζικό κλάδο βραχυπρόθεσμα κερδισμένες αναδεικνύονται η Εμπορική και Πειραιώς. Άμεση αντίδραση στην Cosmote.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η μετοχή που αδιαμφισβήτητα κερδίζει τον χαρακτηρισμό της πιο ευέλικτης είναι μέχρι στιγμής αυτή της Cosmote.

Αριστοτεχνικό το ”πλεύρισμα”, καθώς απορροφήθηκε χθες προσφορά 320-340.000 τεμαχίων μέχρι τα 12,90 ευρώ και αντιδρά σήμερα προς τα 13,04 με κέρδη της τάξεως του 0,8%.

Από τις τραπεζικές μετοχές την πιο ξεκάθαρη τάση συνεχίζει να εμφανίζει η μετοχή της Εμπορικής, καθώς βραχυπρόθεσμα λειτουργεί υπέρ της η επιφυλακτικότητα, που συντηρεί τη μετοχή της Εθνικής στα 24,70-24,72 ευρώ.

Βραχυπρόθεσμα μπορεί να ενισχυθεί, καθότι αναβαθμίζεται από τη UBS η Πειραιώς, που κυμαίνεται στα 9,34 ευρώ.

Οριακά χαμηλότερα των 38 ευρώ παραμένει ο Τιτάνας, στα 10,68 ο ΟΤΕ, με συγκριτικά περισσότερες από χθες συναλλαγές, ενώ η Alpha ”συσσωρεύει” στα 21-21,04 ευρώ.

Οριακά ο Γ.Δ. κινείται μεταξύ 2.405-2.412 με αιχμή τράπεζες και τηλεπικοινωνίες.

Στη μετοχή της Singular οι συναλλαγές, κυρίως βραχυπρόθεσμες τοποθετήσεις, αλλά και οι πωλήσεις ξεπερνούν το 1 εκατ. τεμάχια στις 11.30.

Η τιμή της μετοχής διαμορφώνεται στα 2,04 ευρώ (6,5%) διατηρώντας μικρό περιθώριο βελτίωσης, με βάση την πορεία της μέχρι και χθες.

Αυξημένες οι συναλλαγές στον Ατέρμωνα, με τη μετοχή στο 1,05 ευρώ και τον βασικό μέτοχο να εμπλέκεται έστω και έμμεσα με τις εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί στον ακτοπλοϊκό χώρο.

Στα 0,60 ευρώ η ΑΛΤΕ, με επίσης αυξημένες συναλλαγές, ενώ μετά το σχηματισμό διπλού χαμηλού πραγματοποιούνται αυξημένες συναλλαγές στη μετοχή της Κύπρου.

Συνεχίζει την ανοδική της πορεία η μετοχή των Folli Follie, στα 25,3 ευρώ, με πιο ενδιαφέρουσα την έκθεση – ανάλυση της Εθνικής, μέσω της οποίαςη τιμή-στόχος τίθεται στα 26,6 ευρώ.

Διαγραμματικά, εάν η μετοχή οδηγηθεί στην καταγραφή νέας ιστορικά υψηλής τιμής, διαμορφώνεται διάγραμμα με αύξηση συναλλαγών που εκτείνεται προς τα 30 ευρώ.

Άπνοια επικρατεί στο μέτωπο των ακτοπλοϊκών, καθώς στις ΕΠΑΤΤ, Μινωικές και Στρίντζης οι συναλλαγές δεν προδίδουν κίνηση ανάλογη της χθεσινής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v