Το ”ρωμαϊκό όργιο” των Ολυμπιακών Αγώνων!

Ο κ. πρόεδρος της ΔΟΕ μίλησε έξω από τα δόντια για σπατάλες στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Λίγο έλειψε να πει ότι πρόκειται για προσωπικό πάρτι της κυρίας Αγγελοπούλου! Και θα είχε άδικο! Ασφαλώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι εθνική μας υπόθεση. Τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας θα πληρώνουν επί πολλές δεκαετίες...

Το ”ρωμαϊκό όργιο” των Ολυμπιακών Αγώνων!
Ο κ. πρόεδρος της ΔΟΕ μίλησε έξω από τα δόντια για σπατάλες στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Λίγο έλειψε να πει ότι πρόκειται για προσωπικό πάρτι της κυρίας Αγγελοπούλου! Και θα είχε άδικο!

Ασφαλώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι εθνική μας υπόθεση. Τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας θα πληρώνουν επί πολλές δεκαετίες...

Θα βιαστούν κάποιοι να μας πουν ότι είμαστε γκρινιάρηδες, μίζεροι, ίσως και κακόπιστοι. Ότι η σύγχρονη Ελλάδα αντέχει να σηκώσει το βάρος των Ολυμπιακών Αγώνων. Θα διαφωνήσουμε, αλλά αυτό έχει ελάχιστη σημασία. Είτε διαφωνήσουμε είτε συμφωνήσουμε θα κληθούμε να πληρώσουμε!

Δεν έχουν, λοιπόν, παρά να κατηγορήσουν για μιζέρια και τον πρόεδρο της ΔΟΕ, ο οποίος έσπευσε να σημειώσει ότι δεν θα ανεχτεί να ρίξουμε στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή το φταίξιμο για τις υπερβάσεις!

Δεν ξέρουμε αν έχει ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο. Η ΔΟΕ να μιλάει έξω από τα δόντια για σπατάλες! Ίσως κάποιοι να ονειρεύτηκαν έναν ρωμαϊκό θρίαμβο. Ίσως κάποιοι να είχαν για όνειρο της ζωής τους να γραφτεί το όνομά τους με χρυσά γράμματα στην ιστορία. Ίσως να ζήλεψαν τη δόξα μεγάλων ανδρών και γυναικών του παρελθόντος.

Εμείς οι υπόλοιποι, όμως, τι φταίμε; Θα ήμασταν πιο ”χαλαροί” αν υπήρχαν οφέλη για περισσότερες κοινωνικές ομάδες και όχι μόνο για τους κατασκευαστές και για τους συμβούλους του 2004!

Αλλά, δεν συμβαίνει έτσι! Διοργανώνουμε Ολυμπιακούς Αγώνες και η τάση της τουριστικής κίνησης είναι αρνητική! Αν αυτό δεν είναι αξιοσημείωτο, ας μας πουν οι κύριοι σύμβουλοι τι μπορεί να θεωρηθεί αξιοσημείωτο σ’ αυτόν τον κόσμο.

Τα Ολυμπιακά έργα τελειώνουν κακήν κακώς, αλλά δεν έχουμε μάθει και δεν πρόκειται ίσως να μάθουμε τι θα κόστιζαν τα ίδια ακριβώς έργα αν γίνονταν στη Γερμανία ή έστω στην Ιταλία.

Στα τέλη Αυγούστου θα πέσει η αυλαία των Αγώνων και μαζί θα τελειώσει και η ”ανοχή” που υπήρξε από πολλές πλευρές, προκειμένου να μην θεωρηθεί ότι λειτούργησαν ”αντεθνικά”!

Ας μην ανησυχούμε! Ακόμη και αν δεν θελήσει κανείς να μας πει όλη την αλήθεια, εμείς θα τη μάθουμε. Όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά διότι εμείς θα πληρώσουμε...

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v