Τάσεις σταθεροποίησης στο ΧΑ, εκτιμούν οι ΑΧΕ

Τάσεις σταθεροποίησης ελλείψει σημαντικής ειδησεογραφίας, εκτιμούν οι ΑΧΕ σημειώνοντας πως οι ενδείξεις για την κερδοφορία του δεύτερου τριμήνου είναι ανεπαρκείς. Δεν αποκλείουν ωστόσο αγοραστικό ενδιαφέρον σε χαμηλά επίπεδα τιμών.

Τάσεις σταθεροποίησης στο ΧΑ, εκτιμούν οι ΑΧΕ
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Η Σίγμα ΑΧΕ σημειώνει στο πρωινό της report πως εκτιμά την επικράτηση τάσεων συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα, μέχρι το τέλος της εβδομάδας, καθώς όπως αναφέρει, δεν υπάρχει σημαντική ειδησεογραφία και οι ενδείξεις για την κερδοφορία του δεύτερου τριμήνου είναι ανεπαρκείς.

Η Marfin Analysis αναμένει πως η αγορά θα συνεχίσει τις σταθεροποιητικές τάσεις, υπενθυμίζοντας πως η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα των νέων μετοχών από αύριο, Παρασκευή.

Εξάλλου, συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα τιμών εκτιμούν για την σημερινή συνεδρίαση και οι αναλυτές της Εθνικής ΑΧΕ, ενώ τονίζουν τους χαμηλούς όγκους συναλλαγών που επικράτησαν στην χθεσινή συνεδρίαση (πτώση 0,21% στις 2.407 μονάδες).

Όπως τονίζει η Εγνατία ΑΧΕ στο πρωινό report της, οι επενδυτές θα επιδείξουν διστακτικότητα έλλειψη σημαντικής ειδησεογραφίας ενώ η αγορά θα συνεχίσει τις τάσεις συσσώρευσης.

Ωστόσο, η Εγνατία ΑΧΕ δεν αποκλείει αγοραστικό ενδιαφέρον σε χαμηλά επίπεδα τιμών με την προϋπόθεση ότι το διεθνές κλίμα θα παραμείνει ήρεμο.

Τι έγινε χθες: Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε πτώση της τάξεως του 0,21% κλείνοντας στις 2.406,52 μονάδες.

Όπως σημειώνει στο πρωινό report της η Marfin Analysis, η Cosmote δεν κατάφερε να επανακτήσει μέρος του μερίσματος κλείνοντας με πτώση 3,73%, ενώ, οι μετοχές της Εμπορικής Τράπεζας και ΟΤΕ βρέθηκαν σε υπεραπόδοση.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v