Επιτέλους, κάτι γίνεται με τις δημόσιες εγγραφές!

Αλλάζει το τοπίο στη Σοφοκλέους. Η νέα διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς είναι αποφασισμένη να βάλει φραγμό στη βιομηχανία της εισαγωγής ”περιπτέρων” στο χρηματιστήριο.

Επιτέλους, κάτι γίνεται με τις δημόσιες εγγραφές!
Αλλάζει το τοπίο στη Σοφοκλέους. Η νέα διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς είναι αποφασισμένη να βάλει φραγμό στη βιομηχανία της εισαγωγής ”περιπτέρων” στο χρηματιστήριο.

Η νέα διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς δίνει καλά δείγματα γραφής τις πρώτες εβδομάδες της δραστηριοποίησής της.

Όσοι γνωρίζουν, καταλαβαίνουν πόσο επώδυνη ήταν σε προσωπικό επίπεδο η παρέμβαση στην υπόθεση της ΤΕΧΝΕΡΓΑ. Και με τον τρόπο αυτόν απαντήθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ερωτήματα που έθεταν διάφοροι, αν η προηγούμενη θητεία του νέου προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς θα του επέτρεπε να αντιμετωπίσει παλιούς ”φίλους και συνεργάτες”.

Οι νέες εισαγωγές είναι η μεγάλη αμαρτία του χρηματιστηρίου των τελευταίων τεσσάρων ετών. Οι τράπεζες δημιούργησαν μία βιομηχανία εισαγωγών, ”σπρώχνοντας” στη Σοφοκλέους εταιρείες αμφίβολης ποιότητας, και μάλιστα σε εξαιρετικά υψηλές αποτιμήσεις.

Το πώς και το γιατί δεν είναι ένα θέμα από τα καλύτερα που θα μπορούσαμε να αναδείξουμε, επιδιώκοντας να συζητήσουμε για την ποιότητα της ελληνικής αγοράς και των πρωταγωνιστών της.

Για παράδειγμα, πόσες από τις εταιρείες που πέρασαν τα τελευταία χρόνια τις πύλες της Σοφοκλέους όφειλαν στις ανάδοχες τράπεζες και πόσα; Και μήπως αυτό άραγε ήταν το κριτήριο για την εισαγωγή;

Κι έπειτα; Πώς ορίστηκαν οι τιμές εισαγωγής; Με ποια κριτήρια; Πώς είναι δυνατόν να υπερκαλύπτεται μία έκδοση και αμέσως μετά την εισαγωγή η μετοχή να γκρεμίζεται; Και γιατί οι θεσμικοί επενδυτές επέμεναν στην ίδια ακριβώς μεθοδολογία και στις επόμενες δημόσιες εγγραφές, όταν η ίδια τακτική τους έδιδε ζημίες και μόνο ζημίες σε όλες τις προηγούμενες;

Είναι φανερό ότι κάτι δεν πάει καλά σε όλο αυτό το κύκλωμα των δημόσιων εγγραφών. Κι είναι παρήγορο το γεγονός ότι οι Αρχές αποφάσισαν να αναλάβουν πρωτοβουλίες. Είναι μία καλή αρχή...

ΥΓ.: Ποια είναι η διαφορά της Εθνικής Ομάδας του ποδοσφαίρου του 2004 με εκείνη του 2000; Ο κ. Ρεχάγκελ! Ο Γερμανός προπονητής που πρόσφερε την οργάνωση, έδωσε το όραμα, δούλεψε με συνέπεια. Ό,τι μας έλειπε!

Μήπως θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τον κ. Ρεχάγκελ και σε άλλα πόστα;

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v