Βόλτες στις 2.400 μονάδες

Η αναμενόμενη επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για τα νέα τερματικά του ΟΠΑΠ, ύψους 120 εκατ. ευρώ, πιέζει μέχρι και τα 15,26 ευρώ τη μετοχή του Οργανισμού. Εξισορροπητικά λειτουργούν οι μετοχές των Alpha και Εθνική. Στο περίπου 1 προς 2 η σχέση ανοδικών – καθοδικών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Χαμηλότερα κατά 0,2% υποχωρεί προς τις 2.406 μονάδες ο Γενικός Δείκτης.

Οι σημαντικές απώλειες κατά 2,67% της μετοχής του ΟΠΑΠ (χαμηλότερη τιμή ημέρας τα 15,26 ευρώ) οδηγούν τον FTSE-20 στην καταγραφή (μόνον)οριακών κερδών.

Η μετοχή της Εθνικής που κυμαίνεται μεταξύ 18,52-19,06 ευρώ και της Alpha μεταξύ 20,98-21,52 ευρώ προσφέρουν πολύτιμες στηρίξεις.

Οριακά θετική η μεταβολή των Eurobank, Βιοχάλκο, Ελληνική Τεχνοδομική, Motor Oil, Πειραιώς και Τιτάν.

Η σχέση ανοδικών – καθοδικών διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 2, με την τιμή 85 μετοχών να ενισχύεται και περίπου 190 να υποχωρεί.

Αναφορικά με την ”προσαρμοσμένη” τιμή της Εθνικής και απαντώντας στην παρατήρηση του ”ανώνυμου φίλου”, σημειώνουμε πως η επιφύλαξη που διατυπώσαμε τις τελευταίες ημέρες αφορά στο ενδεχόμενο άσκησης βραχυπρόθεσμων και μόνο πωλήσεων – πιέσεων στη μετοχή της τράπεζας, καθώς δικαιούχοι στις 3 δωρεάν ήταν οι μέχρι και χθες κάτοχοι μετοχών.

Στη μετοχή ασκήθηκαν μικρές πιέσεις στην προχθεσινή συνεδρίαση.

Στην περίπτωση της Λύκος όντως η εκτίμηση είναι προσωπική, εμπίπτει όμως στο πλαίσιο σεναρίων για ενδεχόμενη ανάκαμψη ενός ομίλου σε επιχειρηματικό και χρηματιστηριακό επίπεδο.

Ανάλογη περίπτωση θα μπορούσε να θεωρηθεί, όπως συνέβη πέρισυ, το ”στοίχημα” του Φουρλή, του Κορασίδη και ορισμένων κατασκευαστικών εταιριών ή ακτοπλοϊκών ομίλων.

Η διοίκηση της εταιρίας εκτιμά πως μπορεί να πετύχει καλύτερα αποτελέσματα μέχρι το τέλος του χρόνου και να σηματοδοτήσει ενδεχόμενη επιχειρηματική ανάκαμψη.

Η προσέγγιση της μετοχής, όμως, έγινε κυρίως με τεχνικά κριτήρια, καθώς η τιμή των 2,87 ευρώ είναι η χαμηλότερη της περιόδου από τον Ιανουάριο 1998 μέχρι σήμερα.

Από τεχνικής κυρίως πλευράς θα ήταν δικαιολογήσιμη μία ανάλογης μορφής αντίδραση, βραχυπρόθεσμη, εκτός εάν υποθέσουμε πως η εταιρία έχει σταματήσει τη δραστηριότητά της.

Στην περίπτωση της Delta Singular είναι προφανή τα οφέλη της Alpha Bank σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, κυρίως όμως σε μακροπρόθεσμο, καθώς επιβεβαιώνουν τη φιλοσοφία και στρατηγική της διοίκησης.

Σημείωση: Είναι προφανές πως στη συγκεκριμένη φάση αυτό που μετράει είναι η ανταπόκριση των επισκεπτών – αναγνωστών.

Το ότι η καλόπιστη κριτική τους επικεντρώνεται σε ουσιαστικές λεπτομέρειες και η παρουσία τους είναι περισσότερο ενεργή επιβεβαιώνει την εκτίμησή μας ότι στην αγορά κάτι κινείται.

Ούτως ή άλλως ευχαριστούμε τον ανώνυμο φίλο μας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v