ΑΧΕ: Κατεύθυνση αναζητά η αγορά

Κατεύθυνση θα αναζητήσει η αγορά, εκτιμούν οι ΑΧΕ, ενώ κρίσιμη για τη βραχυπρόθεσμη πορεία της αγοράς θα είναι η ροή από τους θεσμικούς επενδυτές, καθώς και το κλίμα που θα επικρατήσει στα διεθνή χρηματιστήρια. Στο επίκεντρο ΟΠΑΠ και Εθνική Τράπεζα.

ΑΧΕ: Κατεύθυνση αναζητά η αγορά
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Κρίσιμη για τη βραχυπρόθεσμη πορεία της αγοράς θα είναι η ροή από τους θεσμικούς επενδυτές, καθώς και το κλίμα που θα επικρατήσει στα διεθνή χρηματιστήρια, αναφέρει η Εθνική ΑΧΕ.

Η Σίγμα ΑΧΕ σημειώνει στο πρωινό report της πως η 3Ε και ο Ηρακλής διαπραγματεύονται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα, ενώ οι δωρεάν μετοχές της Εθνικής Τράπεζας μπορούν να αναζωογονήσουν το αγοραστικό ενδιαφέρον. Αντίθετα, τονίζει η Σίγμα, τα αρνητικά νέα που αφορούν στον ΟΠΑΠ ενδεχομένως να ασκήσουν πίεση.

Η Marfin Analysis αναμένει πως η αγορά θα συνεχίσει να κινείται χωρίς συγκεκριμένη κατεύθυνση, καθώς συμπληρώνει πως απουσιάζουν εγχώριοι καταλύτες, ενώ οι όγκοι συναλλαγών θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα.

Αναφορικά με τον ΟΠΑΠ, η Marfin υπογραμμίζει πως η καθυστέρηση στον διαγωνισμό για την απόκτηση νέων τερματικών είναι πιθανό να έχει αρνητική επίδραση στις πωλήσεις του οργανισμού.

Εξάλλου, η Eurobank Securities εκτιμά πως η αγορά θα προσπαθήσει να σταθεροποιηθεί στα τρέχοντα επίπεδα τιμών ή ακόμα και να κερδίσει κάποιο από το χαμένο έδαφος.

Όπως τονίζει η Εγνατία ΑΧΕ στο πρωινό report της, η ψυχολογία των επενδυτών είναι εύθραυστη, ενώ η αγορά θα συνεχίσει τις τάσεις συσσώρευσης.

Τι έγινε χθες: Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε κέρδη της τάξεως του 0,18% κλείνοντας στις 2.411 μονάδες.

Όπως σημειώνει στο πρωινό report της η Εθνική ΑΧΕ, το Χ.Α. κινήθηκε σε στενό εύρος τιμών, ενώ στα blue chips πρωταγωνίστησαν οι τίτλοι των ΟΠΑΠ (άνοδο 2,61%), Εμπορική Τράπεζα (κέρδη 2,16%) και ΟΤΕ (πτώση 1,31%).

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v