Ζύμωση να γίνεται...

Απόλυτα συγχρονισμένη με τις διαθέσεις των πανίσχυρων παιχτών η κίνηση, τουλάχιστον του Γενικού Δείκτη, ενώ σε απελπιστικά χαμηλά επίπεδα διαμορφώνεται ο τζίρος. Σε εξουθένωση οδηγούνται σταδιακά οι μικροεπενδυτές, αν και αρκετοί ανθίστανται, επιδεικνύοντας αξιοθαύμαστο χιούμορ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η... φαινομενική άπνοια που επικρατεί στην αγορά φαίνεται πως προσφέρεται για ζύμωση και εκατέρωθεν εκτιμήσεις.

Με συναλλαγές μόλις 65 εκατ. ευρώ στις 14.45, με έναν Γενικό Δείκτη να αργοσέρνεται πάντα με βάση συγκεκριμένες εντολές αγοράς που σταθμίζουν στο ακέραιο την τιμή δεικτοβαρών μετοχών, επιχειρείται η πλήρης εξουθένωση των εναπομεινάντων μικρών παιχτών.

Επειδή θεωρούμε πως η διακύμανση, τουλάχιστον του Γ.Δ., είναι σε μεγάλο βαθμό ελεγχόμενη, και με βάση τις μέχρι στιγμής συναλλαγές σε συγκεκριμένες μετοχές του FTSE-20 δεν φαίνεται να επιθυμείται, τώρα, αποσαφήνιση της τάσης, θα ασχοληθούμε με μερικά κοινά μυστικά της αγοράς.

Με εύγλωττο τρόπο ο αναγνώστης – αρθρογράφος από τη Θεσσαλονίκη περιγράφει την όλη κατάσταση στη Σοφοκλέους, λίγο έως πολύ γνωστή σε όσους έχουν τη δική τους... ιστορία στην αγορά.

Περιγράφεται με γλαφυρό τρόπο η χρονίζουσα κατάσταση που διευκολύνει κυρίως τους βασικούς μετόχους της ”αφρικανικής χώρας με τους λευκούς κατοίκους” και λειτουργεί επιζήμια σε βάρος των μικροεπενδυτών, που επιμένουν να μην πωλούν για... ψίχουλα τις θέσεις τους.

Όλες οι απόψεις που έχουν κατά καιρούς κατατεθεί, ειπωθεί για την αδιαφορία πάλαι ποτέ κραταιών ισχυρών επιχειρηματιών μετόχων, είναι σε μεγάλο ποσοστό δικαιολογημένες.

Εάν θέλετε την ταπεινή μας εκτίμηση, αρκετοί βασικοί μέτοχοι προτιμούν να παρακολουθούν απαθείς την απαξίωση της μετοχής τους, έχοντας εξασφαλίσει την με ελκυστικούς όρους περαιτέρω χρηματοδότηση των εταιριών τους.

Το σχετικά φθηνότερο κόστος χρήματος, κατά κανόνα 75 μονάδες βάσεις, πάνω από το euribor, και το πλήθος των ομολογιακών δανείων έρχονται να ενισχύσουν την εκτίμηση του φίλου μας.

Εκτίμηση που είναι άποψη και πολλών άλλων καταταλαιπωρημένων μικροεπενδυτών.

Για τη συνέχεια, από καθαρά τεχνικής μορφής η αγορά φαίνεται να κινείται εξασφαλίζοντας τις 2.400 μονάδες και διαμορφώνοντας προς τα κλείσιμο εκείνες τις προϋποθέσεις που θα συμβάλουν στη ”μόχλευση” που αφανώς επιχειρείται.

Επιμένουμε ότι η φαινομενική αδιαφορία και άπνοια δεν θα πρέπει να μας ξεγελά.

Σημείωση: Σε ό,τι αφορά το φίλο μας από τη Ρόδο, οφείλουμε να σημειώσουμε πως καλά πληροφορημένη πηγή υποστηρίζει πως ο βασικός μέτοχος για τον οποίο μας ερωτά έχει μεταβιβάσει τη συμμετοχή του στη θυγατρική των Μινωικών Γραμμών (ή υπολείπονται τεχνικές λεπτομέρειες και μόνο).

Ουδεμία άλλη αναφορά και σχέση υπάρχει με τα όσα ο καλός φίλος σημειώνει στην επιστολή του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v