Τις 2.400 μονάδες και τα... μάτια μας!

Με άκρως υποτονικούς ρυθμούς κύλησε η σημερινή συνεδρίαση στη Σοφοκλέους με το Γενικό Δείκτη να κινείται πέρι των 2.400 μονάδων, τις συναλλαγές λίγο υψηλότερες των 100 εκατ. ευρώ και την αναλογία πτωτικών προς ανοδικές στο 2/1. Γιατι δεν... ανησυχούν οι τεχνικοί αναλυτές. Οι ”ζωηροί” της συνεδρίασης.

Κρατάνε οι 2401 μονάδες (!!!).

Σε μία συνεδρίαση που δεν είχε να παρουσιάσει τίποτα το καινούργιο, τίποτα το διαφορετικό με τις αμέσως προηγούμενες.

Οι Δεικτοβαρείς μετοχές κράτησαν τον Δείκτη και το μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό συνέχισε να κινείται με ”όπισθεν αργά”.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες ομιλούν για σταθεροποιητικές τάσεις, για εντελώς ανύπαρκτο αγοραστικό ενδιαφέρον και κυρίως για το γεγονός ότι από την Αγορά απουσιάζει ο καταλύτης που θα μπορούσε να μεταβάλει την υφιστάμενη τάση με αποτέλεσμα η Σοφοκλέους να αρκείται σε αναζήτηση επιπέδων στήριξης.

Ουδέτεροι οι τεχνικοί αναλυτές (όσο κρατούν οι 2401 μονάδες) και τόσο το σενάριο που θέλει ο Δείκτης να ταλαιπωρείται μεταξύ 2414 και 2430 μονάδων, όσο και αυτό που εκτιμά σαν πιθανή την διολίσθηση προς τις 2385-2375 μονάδες να παρουσιάζουν περίπου τις ίδιες πιθανότητες.

Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, μίνι επίθεση πωλητών τα τελευταία σαράντα λεπτά στην Εθνική που ακολουθήθηκε και από τον ΟΤΕ, σημαντικές απώλειες για την Ιντρακόμ (διαγραμματικά δύσκολα δείχνει να κρατάει τα 4 ευρώ), και αρνητικό πρόσημο για Γερμανό, Ελ. Πετρέλαια, ΗΥΑΤΤ και Motor oil,

Αντίθετα σημαντικά κέρδη για την Εμπορική (με ”εισαγόμενες” εντολές αγορών), στο υψηλό ημέρας λίγο πριν το τέλος Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ και Πειραιώς, κέρδη μεγαλύτερα του 1% για ΚΑΕ και Τιτάνα και θετική ποσοστιαία μεταβολή σε ΔΕΗ, Ελ. Τεχνοδομική, Coca-Cola, Cosmote, Alpha Bank.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε σε ένα εύρος 14 μονάδων (χαμηλό 2401,49, υψηλό 2415,22) και έκλεισε στις 2410,75 μονάδες με κέρδη 0,18%, ο τζίρος στα 106,6 εκ, και οι προσυμφωνημένες συναλλαγές στα 2,3 εκ., καθώς άλλαξαν χέρια 350 τεμ. της Νάουσας στα 2,12 ευρώ, 82950 τεμ. της Πειραιώς στα 9,40 ευρώ και 60000 τεμ. της Εθνικής στα 24,59 ευρώ.

Δεν λέει να αποχωριστεί τους απαισιόδοξους η τελική εικόνα με 109 ανοδικές μετοχές έναντι 173 πτωτικών και σε 17 τίτλους οι απώλειες ξεπέρασαν το 4%.

Στις επιμέρους μετοχές, συνεχίζει πλαγιοανοδικά ανεβάζοντας συναλλαγές ο Βογιατζόγλου, υπό συνεχή πίεση καθ΄ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης ο Περσέας, κινητικότητα σε ΑΕΓΕΚ και Σάνυο, σε ανοδική αντίδραση αγνώστου διαρκείας ο Λύκος, συνεχίζει ανοδικά η Folli-Foliie, ανεβάζει συναλλαγές η Kleeman, νέο ενδοσυνεδριακό χαμηλό τρέχοντος έτους για την Ιντραλότ, αλλά και νέο υψηλό τρέχοντος έτους για Δάιο και Flexopack.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v