Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EFG: Θετικοί οι αναλυτές για το deal με Intertrust

Την ενδυνάμωση της θέσης της EFG Εurobank στην αγορά asset management, την ενίσχυση των εσόδων της, αλλά και τα οφέλη που ενδέχεται να προκύψουν από ”εκμετάλλευση” της πελατειακής βάσης της Intertrust επισημαίνουν οι Εθνική, Marfin, Π&Κ, Σίγμα και Εγνατία ως αποτέλεσμα της εξαγοράς της δεύτερης από την τράπεζα.

EFG: Θετικοί οι αναλυτές για το deal με Intertrust
Θετικές εμφανίζονται οι Εθνική, Marfin, Π&Κ, Σίγμα και Εγνατία για την κίνηση της EFG Eurobank να αποκτήσει την Intertrust ΑΕΔΑΚ.

Σημειώνεται πως η ολοκλήρωση της συναλλαγής προϋποθέτει επιπλέον τη λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές, συμπεριλαμβανομένης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, της Τράπεζας της Ελλάδος και της Επιτροπής Ανταγωνισμού, καθώς και την ολοκλήρωση λογιστικού και νομικού ελέγχου.

Ειδικότερα, η Marfin Analysis εκτιμά πως η μετοχή της EFG Eurobank ύστερα από την απόκτηση της Intertrust θα βρεθεί στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Συγκεκριμένα, η Marfin Analysis σημειώνει πως η συγκεκριμένη εξαγορά ενισχύει περαιτέρω την ηγετική θέση που κατέχει η EFG Eurobank στην ελληνική αγορά διαχείρισης κεφαλαίων, μια αγορά η οποία είναι εξέχουσας σημασίας, καθώς διαθέτει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης και αποφέρει σημαντικές προμήθειες.

Θετική εμφανίζεται και η Εγνατία ΑΧΕ για την ”αύξηση της έκθεσης της τράπεζας στην αγορά διαχείρισης κεφαλαίων, καθώς θα αποτελέσει μια ακόμη πηγή εσόδων”.

Από την πλευρά της η Εθνική ΑΧΕ αναφέρει πως η Intertrust κατέχει την πέμπτη θέση στην εγχώρια αγορά Αμοιβαίων Κεφαλαίων, με τα υπό διαχείριση κεφάλαια να υπερβαίνουν τα 2,2 δισ. ευρώ.

Η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει στην Καθημερινή της Ενημέρωση πως είναι θετική για τη συγκεκριμένη εξέλιξη, καθώς εκτιμά πως θα ενδυναμώσει τη θέση της Eurobank στην αγορά του asset management, ενώ επιπλέον θα ενδυναμώσει την ενίσχυση των εσόδων της.

Παράλληλα, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει τα οφέλη που ενδέχεται να προκύψουν από την εκμετάλλευση του δικτύου και της πελατειακής βάσης της Interamerican.

Εξάλλου, η Σίγμα Securities σημειώνει πως η εξαγορά θα πραγματοποιηθεί εντός των ερχόμενων τριών μηνών, ενώ επισημαίνει πως η απόκτηση της Intertrust φέρνει την Eurobank στην πρώτη θέση στην αγορά των Αμοιβαίων Κεφαλαίων με μερίδιο 32% και ακολουθεί η Εθνική με μερίδιο αγοράς 25,7%.

Επίσης, η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως η τράπεζα θα επωφεληθεί από τις σταυροειδείς πωλήσεις από την πελατειακή βάση της Intertrust, ενώ εκτιμά πως υπάρχουν περιθώρια για μείωση της βάσης κόστους της διανομής εν μέσω του εκτεταμένου δικτύου της Τράπεζας.

Η Εγνατία ΑΧΕ καταλήγει πως η σύσταση που θέτει για τη μετοχή της Eurobank είναι ”accumulate”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v