Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγχώνευση Alpha Bank με Delta Singular

Τη συγχώνευση με απορρόφηση της Delta Singular από την Alpha Bank αποφάσισαν τα διοικητικά συμβούλια των δύο εισηγμένων, με προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής 1 μετοχή της τράπεζας για κάθε 10 μετοχές της Delta Singular. Ανακοινώθηκε επίσημα και το deal με τη First Data έναντι 206 εκατ. ευρώ. Το χρονοδιάγραμμα, τα οφέλη.

Συγχώνευση Alpha Bank με Delta Singular
Σε συγχώνευση με απορρόφηση της Delta Singular θα προχωρήσει η Alpha Bank, με την προϋποθέση πως θα έχει προηγηθεί η πώληση της Delta Singular Outsourcing Services S.A. (DSOS) προς την αμερικανική First Data Corporation.

Σχετική ανακοίνωση των Delta Singular και Alpha Bank αναφέρει πως το θέμα της συγχώνευσης σε αναλογία 1/10 θα τεθεί υπό έγκριση στις γενικές συνελεύσεις των δύο εταιριών και η σχετική διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Δεκέμβριο του 2004.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε η συμφωνία μεταβίβασης της DSOS, που δραστηριοποιείται στην παροχή τραπεζικών υπηρεσιών, προς την αμερικανική First Data Corporation, επιβεβαιώνοντας σχετικές πληροφορίες του euro2day.gr.

Η πώληση της δραστηριότητας παροχής τραπεζικών υπηρεσιών στην First Data τελεί υπό την έγκριση των γενικών συνελεύσεων και των αρμοδίων αρχών, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του τρίτου τριμήνου του έτους αποφέροντας έσοδα 206 εκατ. ευρώ.

Η Alpha Bank εκτιμά πως από την εν λόγω πώληση τα κέρδη μετά φόρων της χρήσης του 2004 αναμένεται να ενισχυθούν κατά 50 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την απορρόφηση της Delta Singular από την Alpha Bank σημειώνεται πως υπόκειται σε εγκρίσεις από τους μετόχους των δύο εταιριών, ενώ προϋποθέτει την ολοκλήρωση της πωλήσεως της DSOS στην First Data και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου 2004.

Με βάση την προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής οι μέτοχοι της Delta Singular θα λάβουν 1 μετοχή της Alpha Bank για κάθε 10 μετοχές της εταιρίας πληροφορικής.

Η σχέση ανταλλαγής προσφέρει premium 20,5% για τους μετόχους της Delta Singular, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, με βάση το σταθμισμένο μέσο όρο των τιμών κλεισίματος της μετοχής της Delta Singular, με περίοδο αναφοράς τον τελευταίο μήνα (9/5/2004-8/6/2004).

Σύμφωνα εξάλλου με τη σχετική ανακοίνωση της First Data, σύμβουλοί της για την εξαγορά είναι η JP Morgan, ενώ από την πλευρά της Delta Singular σύμβουλοι είναι η Credit Suisse First Boston και η Αlpha Finance.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της First Data, το deal θα ολοκληρωθεί στο γ΄ τρίμηνο του 2004.

Σημαντικό μέρος της συμφωνίας αυτής αποτελεί για την First Data Corp η διασφάλιση και συνέχιση επί μακρό χρόνο της συνεργασίας με την Alpha Bank, η οποία είναι και ο μεγαλύτερος πελάτης της Delta Singular, αναφέρει η First Data.

”Η ένταξη της DS στην First Data Corp αποτελεί μια έξοχη στρατηγική επιλογή και εδραιώνει την παρουσία μας στην Ελλάδα και την Ν.Α. Ευρώπη” δήλωσε για την συμφωνία η Πάμ Πάτσλευ, πρόεδρος της First Data Intl.

Ο κ. Γιάννης Σ. Κωστόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, δήλωσε:

”H εξαγορά της DSOS από την First Data αντιπροσωπεύει μια σημαντική εισροή ξένων αμέσων επενδύσεων για την Ελλάδα στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας και εισάγει νέα τεχνογνωσία στο ζωτικό για την εθνική οικονομία κλάδο των συστημάτων πληρωμών.

Η συναλλαγή αυτή αντιπροσωπεύει μια καλή ευκαιρία, ώστε να διασφαλίσουμε ότι η Delta Singular θα εκμεταλλευθεί τις δυνατότητές της στο έπακρο, συνεισφέροντας την εξειδίκευσή της και τη γνώση της τοπικής αγοράς σε μια εταιρία παγκοσμίου εμβέλειας.

Τέλος, για την Alpha Bank, η συναλλαγή αυτή θα ενδυναμώσει την οργανωτική μας δομή, έτσι ώστε να εστιάσουμε ακόμη περαιτέρω τις προσπάθειές μας στις βασικές τραπεζικές εργασίες.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v