(Ξε)κολλημένη με... τις 2.400 η Σοφοκλέους!

Και πάλι μπροστά ο τραπεζικός κλάδος, καθώς στα άψογα αντανακλαστικά της Εθνικής προστίθενται και οι υπεραξίες που αποκομίζει η Alpha Bank από τη Delta Singular. Κυρίως σε ξένους θεσμικούς τα πακέτα των μετοχών της Folli Follie, τη στιγμή που ενισχύεται η εκτίμηση πως κάτι κινείται στη μεσαία κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ημέρα τραπεζών με ολίγη από... λάμψη Folli Follie.

Σε ανοδική φορά, όπως συνηθίζεται τις τελευταίες Παρασκευές, ο τραπεζικός δείκτης, ωθεί τον FTSE-20 προς τις 1.285 μονάδες.

Σε θετικό έδαφος και ο Γενικός Δείκτης, με την Εθνική να ανακάμπτει ταχύτατα και την Alpha να εκμεταλλεύεται τα ελέη της απορρόφησης της Delta Singular.

Στα 25 ευρώ πραγματοποιήθηκε το πακέτο της Folli Follie, μέσω της χρηματιστηριακής Π&Κ, με την τιμή να διαμορφώνεται στο νέο υψηλό των 25,94 ευρώ.

Η εν λόγω τιμή αποτελεί τη μέγιστη από εισαγωγής της εταιρίας στο Χ.Α., με συνολική προσαρμοσμένη απόδοση που φτάνει πλέον το 750%.

Αυξημένες συναλλαγές και στα 2,08 ευρώ η Delta Singular από τον δείκτη ΜΚ-40, που κυμαίνεται οριακά στις 2.160 μονάδες.

Αναμφισβήτητα, όμως, την ”παράσταση κλέβουν” και σήμερα οι τράπεζες, με αιχμή την Alpha Bank (+2,3%) και την Εθνική να επιβεβαιώνει τα άριστα αντανακλαστικά της.

Η σχέση ανοδικών– καθοδικών διαμορφώνεται περί το 1 προς 1, με περίπου 140 μετοχές να μην έχουν πραγματοποιήσει πράξη, περίπου μία ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης.

Σημ: Θα πρέπει να περιμένουμε εξελίξεις και από το μέτωπο του Hilton, κάτι που κατ΄ επανάληψη έχει αναφερθεί παλαιότερα. Με βάση της φιλοσοφία της διοίκησης του ομίλου, ανάλογη κίνηση θα δικαιολογούνταν και στην περίπτωση των Αστικών Ακινήτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v