Ο Τύπος της Δευτέρας

Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών τόσο σε εγχώριο όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η ένταξη των εμπορικών επιχειρήσεων για χρηματοδότηση από το Γ΄ ΚΠΣ, αλλά και ο νέος κανονισμός λειτουργίας του Χ.Α. είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Δευτέρας.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών τόσο σε εγχώριο όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η ένταξη των εμπορικών επιχειρήσεων για χρηματοδότηση από το Γ΄ ΚΠΣ, αλλά και ο νέος κανονισμός λειτουργίας του Χ.Α. είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Δευτέρας.

Ευρωεκλογές: Ιστορικό ρεκόρ σε ευρωεκλογές, με ποσοστό 43,3%, πέτυχε η Ν.Δ. σύμφωνα με την ”Ημερησία”, που παράλληλα αναφέρει πως η αποχή ήταν το πρώτο κόμμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ μεταξύ άλλων κάνει λόγο για σφήνα εκ δεξιών στο πολιτικό σύστημα, με τον ΛΑ.Ο.Σ. να πραγματοποιεί πρεμιέρα μέσω Βρυξελλών.

Το ”Κέρδος” αναφέρει πως οι Ευρωπαίοι τιμώρησαν τις κυβερνήσεις τους, ενώ κάνει λόγο για κυριαρχία Καραμανλή, συμπληρώνοντας πως αναμένονται σημαντικές αποφάσεις για την οικονομία. Παράλληλα τονίζει πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου δήλωσε ότι ”δεν έχει λευκή επιταγή η Ν.Δ.”.

Οι ψηφοφόροι περιμένουν από την κυβέρνηση να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της αναφέρει ”Το Βήμα”, που συμπληρώνει πως το ΠΑΣΟΚ αντέχει περιμένοντας τις ριζικές αλλαγές για την ανασυγκρότησή του.

Η ”Ελευθεροτυπία” κάνει λόγο για διπλό μήνυμα στις ευρωεκλογές, αναφέροντας πως η ψήφος ήταν χαλαρή, με τον δικομματισμό να είναι ενισχυμένος.

Σύμφωνα με ”Τα Νέα” το ΠΑΣΟΚ άντεξε, αλλά πλήρωσε την αποχή, ενώ ο ”Ελεύθερος Τύπος” αναφέρει πως η Ν.Δ. διπλασίασε τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ με το μεγαλύτερο ποσοστό σε ευρωεκλογές.

Σοφοκλέους: Σε λίγες ημέρες τίθεται σε ισχύ ο νέος Κανονισμός Λειτουργίας του Χ.Α., που καθορίζει τις υποχρεώσεις των εισηγμένων και υπό εισαγωγή εταιριών, αλλά και τον τρόπο λειτουργίας της χρηματιστηριακής αγοράς γενικότερα, αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”.

Φορολογία: Στην επιτάχυνση υλοποίησης έργου στην οικονομία θα προχωρήσει η κυβέρνηση μετά τις ευρωεκλογές, καθώς υπάρχουν τεράστια προβλήματα σε πολλούς τομείς, για τα οποία απαιτούνται συγκεκριμένες πρωτοβουλίες αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”, που συμπληρώνει πως ανακοινώνεται η ρύθμιση φορουποθέσεων 1999-2002.

ΚΠΣ: Μέχρι το τέλος του μηνός αναμένεται να καθοριστούν οι λεπτομέρειες για την ένταξη των εμπορικών επιχειρήσεων για χρηματοδότηση από το Γ΄ ΚΠΣ με κατ’ αρχήν 80 εκατ. ευρώ αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”.

Τράπεζες: Ξεσπάει πόλεμος τραπεζών σύμφωνα με την εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, οι οποίες, όπως επισημαίνει, ρίχνονται στη μάχη για την απόκτηση μεγαλύτερων μεριδίων, ενώ παράλληλα αναφέρει πως οι ενδείξεις με βάση τα κέρδη των πέντε μεγάλων τραπεζών ομιλούν για αύξηση 27% στο εξάμηνο.

Μινωικές Γραμμές: Για κόντρες στη γενική συνέλευση των Μινωικών Γραμμών που είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Κυριακή κάνει λόγο η ”Ναυτεμπορική”, που επισημαίνει πως ο αγώνας δρόμου για την κυριαρχία στις Μινωικές Γραμμές εξελίσσεται σε ελληνο-ιταλική διελκυστίνδα.

Aegean: Αύξηση 27% κατέγραψε η κίνηση της Aegean Airlines στο πεντάμηνο αναφέρει η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”, ενώ σημειώνει πως η αεροπορική εταιρία μετέφερε στο εξεταζόμενο διάστημα 1.284.000 επιβάτες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v