Σιγά, η Σοφοκλέους κοιμάται!

Πλήρης είναι η... άπνοια στη σημερινή συνεδρίαση της Σοφοκλέους. Η έλλειψη σημαντικών εγχώριων νέων στρέφει την προσοχή των επενδυτών στις απώλειες των ευρωπαϊκών αγορών. Ενδείξεις δοκιμασίας και για τα επόμενα σημεία τεχνικής στήριξης των 2.385-2.375 μονάδων. ”Κόβουν” σήμερα μερίσματα οι Ηρακλής, 3Ε, ΕΥΔΑΠ, Alumil και Γαλαξίδι.

Συνεδρίαση, η οποία δεν έχει ουσία και τίποτα να προσφέρει σε όσους την παρακολουθούν, εκτός από το να βάζει σε δοκιμασία την υπομονή των τελευταίων τυχόν εναπομεινάντων θαυμαστών της Σοφοκλέους, η σημερινή.

Είναι απόλυτα ενδεικτικό ότι ύστερα από 50 λεπτά συνεδρίασης, μόλις και μετά βίας η αξία των συναλλαγών υπερβαίνει τα 10 εκατ. ευρώ, περίπου 100 μετοχές δεν έχουν μπει στον... κόπο να κάνουν πράξη και 104 έχουν συνολικό όγκο συναλλαγών μικρότερο των 1.000 τεμαχίων.

Παράγοντες της αγοράς αναφέρονται σε σημαντική έλλειψη εγχώριας ειδησεογραφίας και εκτιμούν ότι η όποια τάση θα διαμορφωθεί κυρίως από τις διεθνείς αγορές, ενώ τουλάχιστον αυτή την ώρα τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται όλα ”στο κόκκινο”.

Απογοητευμένοι και όσοι ασχολούνται με την τεχνική ανάλυση, αφού κάνουν λόγο για αδιαφορία επί συναλλαγών, για υποτονικότητα και απαξίωση που ταλανίζει εδώ και πολλές συνεδριάσεις το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς, για συνεχή διάβρωση των τιμών σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, ενώ οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι δεν αποκλείεται σήμερα να μπουν σε δοκιμασία τα επόμενα σημεία τεχνικής στήριξης στις 2.385-2.375 μονάδες.

Στα αξιοσημείωτα της συνεδρίασης η αποκοπή των μερισμάτων για Ηρακλή, (0,40 ευρώ), Coca-Cola 3Ε (0,20 ευρώ), ΕΥΔΑΠ (0,20 ευρώ), Αλουμύλ (0,06 ευρώ) και Γαλαξίδι (0,02 ευρώ), ενώ έχει ανασταλεί προσωρινά η διαπραγμάτευση των μετοχών της Arrow AEEX, προκειμένου να μετατραπούν οι μετοχές της εταιρίας από ανώνυμες σε ονομαστικές με ημερομηνία επαναδιαπραγμάτευσης την 21/6.

Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης με θετικό πρόσημο μόνο οι Intracom, Motor Oil και Τιτάνας, αμετάβλητες ΟΠΑΠ, ΚΑΕ, Βιοχάλκο, ΟΤΕ, Hyatt και Εθνική, ενώ οι μεγαλύτερες απώλειες (που δε συνοδεύονται από σημαντικό όγκο συναλλαγών) καταγράφονται σε Cosmote και Ελληνική Τεχνοδομική (με 530 τεμάχια καταγράφει απώλειες 2%), Αγροτική και Πειραιώς.

Τέλος, κέρδη μεγαλύτερα του 4% καταγράφουν οι Πλιάς, Ευρωπαϊκή Πίστη, Τασόγλου, Ευρωσυμμετοχές, Ideal, Rainbow (σε καμία από τις παραπάνω περιπτώσεις ο όγκος δεν ξεπερνά τα 2.000 τεμάχια), ενώ η σχέση ανοδικών – πτωτικών κατά την πρώτη ώρα της συνεδρίασης είναι 49 - 157.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v