ΑΧΕ: Επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον

Επιλεγμένο αγοραστικό ενδιαφέρον καθώς και συσσώρευση εκτιμούν οι ΑΧΕ. Παράλληλα, σημειώνουν ότι η έλλειψη σημαντικής ειδησεογραφίας καθώς και το εύθραυστο διεθνές κλίμα κάνουν δύσκολη μια ανοδική κίνηση της αγοράς.

ΑΧΕ:  Επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον
Τι εκτιμάται για την σημερινή συνεδρίαση: Όπως αναφέρει η Εθνική ΑΧΕ, το αγοραστικό ενδιαφέρον για επιλεγμένες μετοχές καθώς και τίτλους που βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα τιμών θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης.

Η Σίγμα ΑΧΕ σημειώνει στο πρωινό της report πως η αγορά θα κινηθεί συσσωρευτικά στα τρέχοντα επίπεδα τιμών αυτή την εβδομάδα, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να είναι στραμμένο στην αυριανή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΠΑΠ και τη γενική συνέλευση του ΟΤΕ την Πέμπτη.

Από την πλευρά της, η Eurobank Securities εκτιμά ήπια συνεδρίαση, καθώς απουσιάζουν νέα που μπορούν να επηρεάσουν την αγορά και τα διεθνή χρηματιστήρια ”δεν εμπνέουν”. Την Παρασκευή, τονίζει η χρηματιστηριακή, ο τραπεζικός δείκτης κέρδισε 0,28%, ενώ ο Γενικός υποχώρησε κατά 0,45%, λόγω της αδύναμης απόδοσης τηλεπικοινωνιών και μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Από την πλευρά της, η Εγνατία ΑΧΕ σημειώνει πως βραχυπρόθεσμα η συσσώρευση φαντάζει σαν το πιο πιθανό σενάριο, καθώς οι αναλυτές της πιστεύουν πως η έλλειψη σημαντικής ειδησεογραφίας καθώς και το εύθραυστο διεθνές κλίμα κάνουν δύσκολη μια ανοδική κίνηση της αγοράς.

Εξάλλου, όπως αναφέρει η Merit AXEΠΕΥ, ”δύσκολο” αναμένεται το ξεκίνημα της εβδομάδας για την αγορά, δεδομένης της απουσίας αγοραστικού ενδιαφέροντος και της αδυναμίας του Γενικού Δείκτη να αντιδράσει ανοδικά από το επίπεδο των 2.400 μονάδων.

Τι έγινε την Παρασκευή: Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,45% στις 2.400 μονάδες, με χαμηλούς όγκους συναλλαγών.

Σύμφωνα με τη Marfin Analysis, ο Δείκτης δεν κατάφερε να διατηρηθεί πάνω από το ψυχολογικό όριο των 2.400 μονάδων, ενώ η μετοχή του ΟΠΑΠ κατέγραψε πτώση 3,3% εξαιτίας αρνητικών ειδήσεων.

Τι έγινε την προηγούμενη εβδομάδα: Με απώλειες 1,74% έκλεισε η εβδομάδα, με τον Γενικό Δείκτη να πραγματοποιεί τις τελευταίες πράξεις την Παρασκευή στις 2.400,02 μονάδες.

Όπως υπογραμμίζει η Magna Trust στο εβδομαδιαίο της report, η απορρόφηση της Delta Singular από την Alpha Bank ήταν το κύριο επιχειρηματικό γεγονός την εβδομάδα που πέρασε.

Την ίδια στιγμή εντείνονται οι ζυμώσεις στην ακτοπλοΐα, επισημαίνει η Magna Trust, συμπληρώνοντας πως το ενδεχόμενο μετάκλησης του ενδιαφέροντος στην περιφέρεια παραμένει ακόμα ανοικτό

Από την πλευρά της, η Omega Bank τονίζει πως το υποτονικό ενδιαφέρον και η πολύ χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της εβδομάδας που πέρασε.

Τεχνικά οι αναλυτές της Omega Bank αναφέρουν πως η βραχυπρόθεσμη τάση είναι πτωτική, με την πρώτη στήριξη να εντοπίζεται στις 2.380 μονάδες και την επόμενη στην περιοχή των 2.320 μονάδων.

Στον αντίποδα, σημειώνει η Omega, ανοδική διάσπαση της αντίστασης των 2.450 μονάδων θα αποτελέσει ένδειξη έναρξης ενός νέου βραχυπρόθεσμου ανοδικού κύκλου με στόχο τις 2.500 μονάδες.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v