Διολισθαίνει, εν υπνώσει η Σοφοκλέους

Με περίπου μαθηματική ακρίβεια προς νέο αρνητικό ρεκόρ τζίρου οδεύει η Σοφοκλέους, καθώς μετά από 3,5 ώρες συνεδρίασης μόλις και μετά βίας η μικτή αξία συναλλαγών ξεπέρασε τα 35 εκατ. ευρώ, ενώ στα περισσότερα χρηματιστηριακά γραφεία κυριαρχούν οι συζητήσεις για το... Euro 2004.

Συνεδρίαση που κυλά βασανιστικά για όσους εμπλεκόμενους είναι υποχρεωμένοι να την παρακολουθήσουν μέσω αρνητικού διεθνούς κλίματος, είναι η σημερινή στη Σοφοκλέους.

Το ΧΑ οδεύει με περίπου μαθηματική ακρίβεια προς νέο αρνητικό ρεκόρ τζίρου, καθώς μετά από 3,5 ώρες συνεδρίασης μόλις και μετά βίας η μικτή αξία συναλλαγών ξεπέρασε τα 35 εκατ. ευρώ.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες αναφέρονται σε όγκο συναλλαγών που απαγορεύει την αισιοδοξία, ενώ είναι γεγονός ότι στα περισσότερα χρηματιστηριακά γραφεία κυριαρχούν κυρίως συζητήσεις... ποδοσφαιρικού περιεχομένου.

Εξαιρετικά προβληματισμένοι και όσοι ασχολούνται με την τεχνική ανάλυση, αφού τέτοιοι όγκοι συναλλαγών δεν επιτρέπουν ούτε καν βραχυπρόθεσμες προβλέψεις, αρκούνται στο να εντοπίσουν το επόμενο σημείο τεχνικής στήριξης (σε περίπτωση κλεισίματος κάτω από τις 2.385 μονάδες) στις 2.475-2.350 μονάδες.

Από τις μετοχές του FTSE θετικό πρόσημο μόνο για τον Τιτάνα (δείχνει δυνατός τουλάχιστον μέχρι το επικείμενο split) και με απώλειες μεγαλύτερες της μίας ποσοστιαίας μονάδας οι Γερμανός, ΔΕΗ, Coca-Cola, ΕΛΠΕ, Ελληνική Τεχνοδομική, Hyatt, Intracom (έπεσε και κάτω από τα 4 ευρώ), Cosmote, Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς.

Η αναλογία ανοδικών (29) – πτωτικών (265) δεν επιτρέπει την παραμικρή αισιοδοξία, καθώς οι ελάχιστοι πωλητές και οι ανύπαρκτοι αγοραστές διαμορφώνουν εικόνα γενικής απαξίωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v