Σε πρόωρες διακοπές η Σοφοκλέους!

Με συναλλαγές μόλις 63 εκατ. ευρώ, που αποτελούν αρνητικό ρεκόρ τρέχοντος έτους, η Σοφοκλέους δείχνει πως ετοιμάζεται για... πρόωρες διακοπές. Είδος υπό εξαφάνιση οι αγοραστές στην περιφέρεια, ενώ δεν λείπουν και οι φωνές που ζητούν εδώ και τώρα... επιμήκυνση του ωραρίου!

Κάκιστη συνεδρίαση, από κάθε πλευρά και άποψη, που διεξήχθη εν μέσω αρνητικού διεθνούς περιβάλλοντος και που έβαλε σε σκέψεις και απαισιόδοξους προβληματισμούς και τους τελευταίους τυχόν εναπομείναντες ”θαυμαστές” της Σοφοκλέους.

Ανύπαρκτη ειδησεογραφία, ελάχιστοι αγοραστές που σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση αποτελούν ”είδος υπό εξαφάνιση” και κάποιοι πωλητές που η αξιοθαύμαστη υπομονή που επέδειξαν φαίνεται να εξαντλήθηκε, δημιουργούν μία εικόνα παρατεταμένης απαξίωσης που μαζί με κάποια δόση υποτιμητικής κερδοσκοπίας αποτρέπουν όποιον ”τολμηρό” σκέφτεται να τοποθετηθεί σε μία τέτοια Αγορά (!).

Παράγοντες της Αγοράς αναφέρονται σε γενική αδιαφορία για συναλλαγές, για υποτυπώδη συναλλακτική δραστηριότητα που απαγορεύει την αισιοδοξία, ενώ ορισμένοι ιδιαίτερα πικρόχολα σχολίαζαν ότι ”επιβάλλεται άμεσα η επιμήκυνση του ωραρίου συναλλαγών” (!!!).

Ασφαλώς τέτοιος όγκος συναλλαγών κάνει ιδιαίτερα επισφαλή κάθε πρόβλεψη που έχει σχέση με την τεχνική ανάλυση, οπότε και ασχολούμενοι με αυτήν παραμένουν συγκρατημένοι, οριοθετώντας τα επόμενα σημεία τεχνικής στήριξης στις 2375-2350 και στο βάθος στις 2328 μονάδες.

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με πτωτικό ”gap” και συνέχισε καθ΄ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης με αρνητικό πρόσημο, έκανε μία βόλτα μέχρι το χαμηλό των 2375,08 μονάδων και έκλεισε (λόγω σχετικής ανοδικής αντίδρασης του ΟΤΕ) στις 2384,77 μονάδες με απώλειες 0,64%, ο τζίρος στα απελπιστικά επίπεδα των 62,6 εκ. ευρώ και οι προσυμφωνημένες συναλλαγές στα 0,7 εκ.

Οι πιέσεις ξεκίνησαν από την υψηλή κεφαλαιοποίηση (-0,52%), χωρίς όμως οι πωλητές να παρουσιάσουν επιθετικές διαθέσεις και ως συνήθως πήραν μεγαλύτερη έκταση, λόγω ανύπαρκτου ενδιαφέροντος, σε μεσαία (-0,95%) και μικρότερη κεφαλαιοποίηση (-1,31%), οι οποίες κυριολεκτικά εντυπωσιάζουν με την διάθεση που επιδεικνύουν προκειμένου να κινηθούν σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα τιμών (!).

Από τις μετοχές του FTSE, εκτός του ΟΤΕ που βρέθηκε στο υψηλό ημέρας λίγο πριν το τέλος, οριακά θετικά έκλεισαν οι Βιοχάλκο, Τιτάν και Εμπορική, αμετάβλητοι οι Γερμανός, ΚΑΕ, ΟΠΑΠ και Motor oil, ενώ απώλειες μεγαλύτερες του 1% σημείωσαν οι Αγροτική, Πειραιώς, ΔΕΗ, Ιντρακόμ, Alpha Bank, Eurobank, Coca-Cola και Cosmote.

Μάλλον στέλνει σε ”πρόωρες διακοπές” (όσους έχουν την οικονομική άνεση) η τελική εικόνα με 60 ανοδικές μετοχές έναντι 229 πτωτικών και σε 27 τίτλους οι απώλειες ξεπέρασαν το 5%.

Όσον αφορά τις προσυμφωνημένες συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν ένα πακέτο 245 τεμάχια της Κλωνατέξ στα 2,27 ευρώ, ένα πακέτο 1.085 τεμάχια της Εμπορικής στα 22,72 ευρώ, ένα πακέτο 3.250 τεμάχια της Frigoglass στα 3,92 ευρώ και ένα πακέτο 49.800 τεμάχια της Intralot στα 12,92 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v