Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευρύνονται οι απώλειες με τραπεζικό "βαρίδι"

Μάχες γύρω από τις 2.599 μονάδες με Εθνική και Eurobank να μετρούν απώλειες μέχρι 3,5%. Χαμηλών συναλλαγών συνέχεια στη διόρθωση με την σχέση ανοδικών-καθοδικών στο 1 προς 3. Προβληματίζει η αδυναμία του ΧΑ να αντιδράσει.

Δεν μας κάνει το…χατίρι η αγορά, καθώς η πίεση ρίχνει τον Γενικό Δείκτη κάτω από τις 2.599 μονάδες. Και…δυστυχώς η επιβεβαίωση (που περιμέναμε και προσβλέπαμε) δεν έρχεται με συνέπεια η διόρθωση να εκτείνεται χαμηλότερα προς τις 2.590 μονάδες.

Το γεγονός, ότι η τεχνική αυτή υποβάθμιση πραγματοποιήθηκε με 2-2,5 εκατ. ευρώ αφήνει ένα μικρό…παραθυράκι για τη συνέχεια, ωστόσο οι αποθαρρυντικές ενδείξεις πληθαίνουν.

Με τις Εθνική Τράπεζα και Eurobank να υποχωρούν μέχρι και 3,5% οι όποιες δυνάμεις αναπτύσσονται από Κύπρου, ΟΠΑΠ και ελάχιστες ακόμη αποδεικνύονται ανεπαρκείς.

Ατυχώς η αγορά δεν μας δίνει εκείνες τις ενδείξεις που θα μπορούσε και θα δικαιολογούσε η διόρθωση των προηγούμενων ημερών.

Η Τράπεζα Πειραιώς υποχωρεί στα 11,03 ευρώ, η Marfin Popular Bank στα 2,87 ευρώ αλλά και ο απογοητευτικός ΟΤΕ στα 11,13 ευρώ, η ΔΕΗ στα 14,11 ευρώ ενώ η Αγροτική Τράπεζα κρατά τα 1,89 ευρώ.

Οι συναλλαγές δεν ξεπερνούν τα 93-95 εκατ. ευρώ με την Εθνική να έχει κάνει 25 εκατ. ευρώ και τον ΟΠΑΠ στα 12 εκατ. ευρώ.

Από τις μετοχές εταιρειών μεγάλης κεφαλαιοποίησης το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κρατά στα 4,89 ευρώ, ο Μυτιληναίος στα 5,78 ευρώ, η Μετκα στα 10,30 ευρώ με απώλειες.

Λόγω επικαιρότητας η μετοχή της Βωβός αντιδρά σήμερα στα 5,16 ευρώ, ενώ και η Jumbo κινείται υψηλότερα στα 8,44 ευρώ.

Από τον τραπεζικό κλάδο η Εμπορική Τράπεζα υπερβαίνει τα 5 ευρώ-από τις λίγες, που αντιδρούν- τη στιγμή που η σχέση ανοδικών-καθοδικών διαμορφώνεται στο 1 προς 3 με 40-45 τίτλους να ενισχύονται.

Πλαστικά Θράκης, AS Company, Ζήνων, Χατζηιωάννου, Forthnet, Sato, Dionic, Παρνασσος κ.α. από τις λίγες που επιμένουν κόντρα στο γενικότερα πτωτικό ρεύμα που κυριαρχεί από τη μεγάλη μέχρι την χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Μέχρι πριν από λίγο ο Γενικός Δείκτης κυμαίνονταν πέριξ των 2.599 μονάδων δίνοντας κάποιες τιμές προς τις 2.602 μονάδες.

Δύσκολο παρόν, δυσκολότερη συνέχεια…και μένει να φανούν οι όποιες δυνατότητες αντίδρασης επιμένουν προκειμένου να αποφευχθεί η άμεση συνέχεια της διόρθωσης προς τα επίπεδα των 2.500-2.450 μονάδων.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v