Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ε.Κ: Εγκρίνεται την Τετάρτη η ΑΜΚ της Alpha Bank

Το ενημερωτικό δελτίο για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank αναμένεται να εγκρίνει στην αυριανή (Τετάρτη) συνεδρίασή της η διοίκηση της Eπιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Ε.Κ: Εγκρίνεται την Τετάρτη η ΑΜΚ της Alpha Bank
Το ενημερωτικό δελτίο για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank αναμένεται να εγκρίνει στην αυριανή (Τετάρτη) συνεδρίασή της η διοίκηση της Eπιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας αποφάσισε στις 19 Οκτωβρίου την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά το ποσό των 986 εκατ. ευρώ, με σκοπό την εξαγορά των προνομιούχων μετοχών του ελληνικού δημοσίου 940 εκατ. ευρώ.

Όπως είχε ανακοινωθεί, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, μετά τη λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές, αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη Νοεμβρίου - αρχές Δεκεμβρίου, μετά τη λήξη της περιόδου άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης των παλαιών μετόχων, η οποία θα διαρκέσει 15 ημέρες.

Σύμφωνα με τους όρους της αύξησης, στους υφιστάμενους κοινούς μετόχους προσφέρονται 3 νέες κοινές μετοχές για κάθε 10 παλαιές στην τιμή των 8 ευρώ ανά μετοχή. Η τιμή αυτή είναι κατά 32,9% χαμηλότερη από τη -μετά την αποκοπή του δικαιώματος- θεωρητική χρηματιστηριακή τιμή της 16ης Οκτωβρίου 2009. Η έκδοση θα είναι πλήρως εγγυημένη από κοινοπραξία διεθνών χρηματοοικονομικών οίκων.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v