Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κύπρου: Πτώση κερδών Q3 βλέπουν HSBC - Εθνική

Τριμηνιαία πτώση 12% στα κέρδη, έως τα 75 εκατ. ευρώ, προβλέπει η HSBC ότι θα εμφανίσει η Τράπεζα Κύπρου στο τρίτο τρίμηνο του έτους, τα στοιχεία του οποίου δημοσιοποιούνται αύριο.

Κύπρου: Πτώση κερδών Q3 βλέπουν HSBC - Εθνική
Πτώση 12% στα κέρδη σε τριμηνιαίο επίπεδο, έως τα 75 εκατ. ευρώ, προβλέπει η HSBC στο πρωινό της report ότι θα εμφανίσει η Τράπεζα Κύπρου στο τρίτο τρίμηνο του έτους, τα στοιχεία του οποίου δημοσιοποιούνται αύριο.

Εκτίμηση της χρηματιστηριακής είναι πως οι επίμονα υψηλές προβλέψεις θα επισκιάσουν την ισχυρή παραγωγή εσόδων. Η HSBC εκτιμά ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια σε επίπεδο τριμήνου θα έχουν σταθεροποιηθεί στην Κύπρο και στην Ελλάδα, αν και τονίζει ότι σε διεθνές επίπεδο τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα αυξηθούν σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Έτσι, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια προβλέπονται στο 4,9% των δανείων.

Πιθανές εστίες θετικών εκπλήξεων είναι η ελληνική παραγωγή καθαρών εσόδων από τόκους και εσόδων από συναλλαγές, αναφέρει η HSBC.

Στα 82 εκατ. ευρώ εκτιμά η Εθνική P&K (3/11) ότι θα διαμορφωθούν τα καθαρά κέρδη της εταιρίας στο γ΄ τρίμηνο του έτους, ενώ στο εννεάμηνο τα καθαρά κέρδη εκτιμώνται στα 230 εκατ. ευρώ.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους του εννεαμήνου αναμένονται στα 606 εκατ. ευρώ, ενώ οι απώλειες από μη εξυπηρετούμενα δάνεια υπολογίζονται αυξημένα κατά 348% στα 159 εκατ. ευρώ. Η χρηματιστηριακή διατηρεί την τιμή-στόχο στα 6,2 ευρώ και τη σύσταση σε "outperform".   

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v