Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall και Eurobank διαμορφώνουν την τάση στο ΧΑ

Στον απόηχο της χθεσινής αντίδρασης της Wall, της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της Eurobank και των τακτικών κινήσεων ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων, θα βρεθεί η αγορά. Προαπαιτούμενη η επιβεβαίωση των 1.478 μονάδων.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Κατ’ αρχήν ενθαρρυντική ένδειξη θεωρεί μερίδα αναλυτών την χθεσινοβραδινή ισχυρή ανάκαμψη από τα χαμηλά 12ετίας στην Wall. Οι ευρωπαϊκές αγορές σε μεγάλο βαθμό προεξόφλησαν από χθες αυτή την τεχνικής μορφής κίνηση, με ανάλογο αποτέλεσμα.

Αυτό φέρνει ως λογική συνέχεια κάποιες πρώτες ρευστοποιήσεις, κατοχυρώσεις βραχυπρόθεσμων θέσεων, μέχρις ότου αποσαφηνιστεί ευκρινέστερα η τάση για Dow Jones και S&P 500.

Αυτό, κατά την εκτίμηση μερίδας αναλυτών, δικαιολογεί και την πτωτική μέχρι 0,7% κίνηση του DAX, στην αρχή της συνεδρίασης, πριν από λίγο.

Στο ΧΑ χάθηκε χθες μια καλή ευκαιρία –αφορμή προεξόφλησης της αντίδρασης της Wall, ενώ ο τραπεζικός κλάδος και λόγω αποτελεσμάτων Eurobank παραμένει στο επίκεντρο. Ο όμιλος της Eurobank ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 652 εκατ. ευρώ (-20%), με το σύνολο των προβλέψεων του ομίλου να διαμορφώνεται τελικά στα 886 εκατ. ευρώ.

Η μετοχή της Eurobank διορθώνει από τα 4,08 ευρώ μέχρι το χθεσινό χαμηλό των 3,54 ευρώ, με συναλλαγές αξίας περίπου 13,5 εκατ. ευρώ και μένει να φανεί εάν μπορεί σήμερα-αύριο να δώσει μια αντίδραση.

Αντίδραση, έστω και ασθενή, έδωσαν χθες η Εθνική στα 9,44 ευρώ, η MIG στα 2,36 ευρώ, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στα 3,56 ευρώ.

Αντιθέτως η μετοχή της Alpha Bank μετά την διάσπαση της κρίσιμης, όπως σημειώναμε, περιοχής των 5 ευρώ, μετρά συνεχόμενα αρνητικά «κλεισίματα». Από τις 19-20/2 που «χάθηκαν» τα 5 ευρώ η μετοχή υποχωρεί μέχρι τον πυθμένα των 3,88 ευρώ, με αυξημένες συναλλαγές που ξεπερνούν τα 50 εκατ. ευρώ.

Από το υπόλοιπο της αγοράς μετοχές εταιρειών όπως Intracom Κατασκευές, Φουρλής, Μυτιληναίος, Intralot, Κλουκίνας-Λάππας, Σιδενόρ, ΓΕΚ-Τέρνα, ΕΛΒΑΛ, Ελλάκτωρ, Jumbo, Motor Oil, Eurobank Properties και ακόμη ορισμένες από αυτήν την κατηγορία, ακολουθούν μια βραχυπρόθεσμα ανοδική αντίδραση που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να έχει συνέχεια.

Εάν βοηθήσουν Wall και οι θέσεις ξένων παικτών σε ελληνικές τραπεζικές μετοχές, δεν αποκλείεται αυτή η βραχυπρόθεσμη τάση για τουλάχιστον ένα μέρος του ταμπλό να έχει συνέχεια. Και βλέπουμε…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v