Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποχαιρετά (και) τις 1.500 μονάδες

Στις αρχές του Απριλίου του 2003 επιστρέφει ο Γενικός Δείκτης, με την Εθνική να πιέζεται επικίνδυνα προς τα 9 ευρώ. Χαμηλές τιμές για τραπεζικές μετοχές και χαρτιά του 20άρη, στο «κόκκινο» 100 μετοχές.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Στις αρχές Απριλίου του 2003 «επιστρέφει» η αγορά. Από τις 2/4 του 2003 είχε να «γράψει» ο Γενικός Δείκτης τιμές χαμηλότερα των 1.500 μονάδων, κάτι που γίνεται σήμερα.

Με συνέχεια στην εκποίηση κυρίως τραπεζικών θέσεων και άλλων μετοχών εταιρειών Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης, καθώς η Εθνική υποχωρεί μέχρι τα χαμηλά των 9,2 ευρώ. Η μετοχή της Εθνικής υποχωρεί με συναλλαγές αξίας 5,2 εκατ. ευρώ, προσεγγίζοντας πλέον τιμές αρχών Ιουνίου επίσης του 2003, τότε που «έγραφε» μπροστά το… 8 ολογράφως.

Σε νέες χαμηλές τιμές, με αυξημένες μάλιστα συναλλαγές, Κύπρου, ΜΡΒ, Alpha Bank, πωλήσεων συνέχεια σε Eurobank, Πειραιώς, ενώ στο «κόκκινο» πλησιάζουν πλέον 100 μετοχές.

Συνολικότερα πτωτική η εικόνα της αγοράς, με συναλλαγές 24 εκατ. ευρώ, αυξημένη εμπορευσιμότητα σε μετοχές του 20άρη και παντελή την απουσία των αγοραστών, τουλάχιστον σε αυτά τα επίπεδα τιμών.

Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί άτακτα χωρίς να αποκλείεται η άμεση δοκιμασία της περιοχής των 1.180-1.220 μονάδων.

Με βάση τις συναλλαγές και την πυκνότητα των πράξεων σε τραπεζικές μετοχές και χαρτιά του 20άρη, θα λέγαμε πως η αναγκαστική, εσπευσμένη αποχώρηση συγκεκριμένων χαρτοφυλακίων συνεχίζεται.

Από την 3E που υποχωρεί στα 9,18 ευρώ, μέχρι την Alapis που χάνει τα 0,60 ευρώ, την ΓΕΚ-Τέρνα που πιέζεται προς τα 3,14 ευρώ, μέχρι τον Μυτιληναίο στα 3,24 ευρώ και την Intralot στα 3,46 ευρώ, οι πωλητές εμφανίζονται εξαιρετικά επίμονοι και βιαστικοί.

Μόλις εννέα μετοχών η τιμή διαμορφώνονταν πριν από λίγο στο «πράσινο», ενώ πέραν των Alco (0,44 ευρώ), Κρεκα (0,90 ευρώ), ΕΛΓΕΚΑ (0,62 ευρώ), θετικά διαμορφώνονταν η Τέρνα Ενεργειακή στα 4 ευρώ με συναλλαγές 5.950 τεμαχίων και Εμπορική στα 4,64 ευρώ με 3.059 τεμάχια.

Πριν από λίγο στην Φρανκφούρτη ο DAX αντιδρούσε κατά 0,82%, ενώ στο ΧΑ φαίνεται πως από την αρχή της συνεδρίασης βγαίνουν σταθερά πωλήσεις που είχαν προγραμματιστεί για… χθες.

Από αυτή την άποψη θα πρέπει να περιμένουμε την ολοκλήρωση αυτών των εντολών και στη συνέχεια την πιθανή αντίδραση ορισμένων ισχυρών ιδιωτικών επενδυτικών κύκλων.

Σε κάθε περίπτωση η συνεδρίαση έχει δρόμο και πίεση αρκετή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v