Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επανέρχονται οι πτωτικές διαθέσεις

Συνεχίζονται οι πιέσεις σε τραπεζικές μετοχές, με τον Γ.Δ. να υποχωρεί, αλλά λιγότερο από ό,τι ο DAX. Κάτω των 10 ευρώ η ΕΤΕ. Κάτω του 1 δισ. η κεφαλαιοποίηση της Κύπρου. Μεθοδικές τοποθετήσεις σε επιλεγμένες μετοχές.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Σημαντικές απώλειες μέχρι 2,20% σημειώνονται για τον DAX στη Φραγκφούρτη.

Στο ΧΑ ο Γ.Δ. υποχωρεί μεν προς τις 1.525 μονάδες με ποσοστό όμως που δεν ξεπερνά το 0,8 – 0,9%.

Περίπου την ίδια ώρα τα συμβόλαια των βασικών δεικτών της Wall παρέπεμπαν σε υποχώρηση μέχρι 0,36% του Dow Jones, στην αρχή της συνεδρίασης.

Στο ΧΑ, σε ακόμη μία συνεδρίαση χαμηλών συναλλαγών, επιμένουν οι πωλητές σε Κύπρου, Alpha Bank, MPB, Εθνική, Πειραιώς και Eurobank.

Πίεση σε τράπεζες που φέρνει τον FTSE μέχρι και 1,3% χαμηλότερα προς τις 750 μονάδες.

Όμως, θα σταθούμε και σήμερα στη μεθοδική λήψη θέσεων ισχυρών επενδυτικών κύκλων σε μετοχές εταιριών, που κατά την εκτίμησή μας, αποτελούν… μέρος του συστήματος.

Τοποθετήσεις, που όπως αναφέρει και ο φίλος Μάνος Χατζηδάκης θα μπορούσαν να αποτελούν μέρος ενός πονταρίσματος προεξόφλησης μίας πιθανής αλλαγής της τάσης στην αγορά.

Επιμένουμε πως σε συγκεκριμένες μετοχές εταιριών όπως Φουρλής, Intralot, Jumbo, ΓΕΚ-Τέρνα, Βωβός, και ορισμένων ακόμη σημειώνεται συγκριτικά αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα που οδηγεί σε μεθοδικό «χτίσιμο θέσεων».

Κατά ν εκτίμησή μας, είναι από τις λίγες, πλην όμως εμφανείς, ενδείξεις πως κάτι επιχειρείται να αλλάξει στην αγορά, καθώς συνεχίζεται η ταλαιπωρία βασικών δεικτών, μετοχών.

Άλλωστε, όπως σημειώνει μερίδα αναλυτών, ο σχηματισμός διπλού χαμηλού χθες – σήμερα στις 1.507 – 1.505 μονάδες αποτελεί μία ακόμη ένδειξη πως αρκετά παίζονται και πιθανόν αρκετά δεν έχουν χαθεί ακόμη στην αγορά.

Το αν θα επιβεβαιωθεί ή όχι η εκτίμησή τους θα το δείξουν οι επόμενες 2-3 εβδομάδες.

Στην πλειονότητά τους, όμως, εκτιμούν πως οι αγορές, συμπεριλαμβανόμενης της δικής μας, βρίσκονται στο τελικό στάδιο αυτής της φάσης διόρθωσης, του τελευταίου σκέλους ενός μεγάλου καθοδικού κύκλου, που ξεκίνησε από το φθινόπωρο του 2007.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v