Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

XA: Μίνι MSCI rebalancing - Ποιοι ωφελήθηκαν

Μίνι rebalancing για τους τίτλους του Χ.Α. που συμμετέχουν στους δείκτες του MSCI διενεργήθηκε χθες λόγω τέλους του μήνα με θετικό αποτέλεσμα στις μετοχές των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΕΛΠΕ.

XA: Μίνι MSCI rebalancing - Ποιοι ωφελήθηκαν
Μίνι rebalancing για τους τίτλους του Χ.Α. που συμμετέχουν στους δείκτες του MSCI διενεργήθηκε χθες λόγω τέλους του μήνα με θετικό αποτέλεσμα στις μετοχές των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΕΛΠΕ.

Οι αγορές που βγήκαν στους παραπάνω τίτλους από passive funds ήταν αποτέλεσμα της αντιστοίχισης των θέσεών τους με τη στάθμιση των τίτλων και ως εκ τούτου δεν είχαν σημαντικό βάθος. Συνέβαλαν όμως καθοριστικά στον περιορισμό των απωλειών του Γενικού Δείκτη στο κλείσιμο της συνεδρίασης.

Το γεγονός ότι συγκεντρώθηκε μεγάλο μέρος των προς εκτέλεση αγορών στο τέλος της συνεδρίασης ώθησε σε υψηλότερα επίπεδα τον τίτλο του ΟΤΕ (έκλεισε στα 10,30 ευρώ με άνοδο 4,5%) και δευτερευόντως τη μετοχή του ΟΠΑΠ (20,36 ευρώ - άνοδος κατά 2,3%).

Εισροές είχαν και οι τίτλοι των ΕΛΠΕ, Βιοχάλκο και ΑΒ Βασιλόπουλος, ενώ, αντίθετα, μικρή εκροή είχε ο τίτλος της Alpha Bank (4,20 ευρώ - πτώση κατά 5%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v