Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠEΙΡ: Προβληματισμός αναλυτών για μεγέθη 2008

Σε περικοπή της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Πειραιώς στα 4,4 ευρώ από τα 6,20 ευρώ προηγουμένως προχωρά η UBS σε έκθεσή της με ημερομηνία 3 Μαρτίου.

ΠEΙΡ: Προβληματισμός αναλυτών για μεγέθη 2008
Σε περικοπή της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Πειραιώς στα 4,4 ευρώ από τα 6,20 ευρώ προηγουμένως προχωρά η UBS σε έκθεσή της με ημερομηνία 3 Μαρτίου και σύσταση "neutral¨".   

Συνολικά τα αποτελέσματα χαρακτηρίζονται αδύναμα, εκτιμά ο οίκος, ενώ επισημαίνει ως "σταθερά" τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και ως "υψηλές" τις "προληπτικές προβλέψεις".

Κατά τη UBS, τα καθαρά κέρδη του 2009 θα διαμορφωθούν στα 121 εκατ. ευρώ, του 2010 στα 176 εκατ. ευρώ και του 2011 στα 315 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά της, η Euroxx μειώνει στα 4 ευρώ από 5,2 ευρώ προηγουμένως την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, διατηρώντας τη σύσταση "equalweight".

Κάνει λόγο για απογοητευτικά αποτελέσματα και προχωρά σε μείωση των εκτιμήσεών της για τα καθαρά κέρδη της τράπεζας το 2009 κατά 65,8% στα 141,5 εκατ. ευρώ και κατά 63,2% το 2010 στα 170,5 εκατ. ευρώ.

Αδύναμα χαρακτηρίζει τα μεγέθη του 2008 η Goldman Sachs σε έκθεσή της με ημερομηνία 27 Φεβρουαρίου, κάνοντας λόγο για "απαιτητικές προοπτικές". Ο οίκος αφήνει τις προβλέψεις και την αποτίμησή του για τη μετοχή αμετάβλητες.

Ο οίκος χαρακτήρισε τον τόνο της διοίκησης κατά το conference call "συντηρητικό, παρόμοιο με των άλλων ελληνικών τραπεζών που έχουν έως τώρα ανακοινώσει αποτελέσματα".

Μεταξύ άλλων, ο οίκος επισημαίνει την επιδείνωση της ποιότητας ενεργητικού, τις αρνητικές τάσεις στα έσοδα από βασικές δραστηριότητες, τη ραγδαία άνοδο του κόστους και τη σημαντική επιβράδυνση του δανεισμού.

Εξάλλου, σε περικοπή της τιμής στα 4,8 ευρώ από 6 ευρώ προηγουμένως προχωρά η Nomura σε έκθεσή της με ημερομηνία 2 Μαρτίου, όπου διατηρεί τη σύσταση "reduce".

Ο οίκος αναφέρει ότι εξακολουθεί να βλέπει αρνητικά τόσο την Πειραιώς όσο και τις ελληνικές τράπεζες και ότι -λόγω της περιορισμένης έκθεσής της στη ΝΑ. Ευρώπη- από τον συγκεκριμένο κλάδο προτιμά την Alpha Bank.

Η μετοχή της Πειραιώς ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Παρασκευής στα 3,86 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v