Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σοφοκλέους: Προσπαθεί, αλλά δεν της... βγαίνει

Προσπαθεί το ΧΑ, αλλά δεν ακολουθεί τον DAX που αντιδρά κατά 2,2%. Προς νέα χαμηλά η Eurobank, νέες απώλειες για Βωβό, αλλά και αντίδραση Εθνικής, ΔΕΗ με 4% και συγκεκριμένων μετοχών από το ευρύτερο μέρος του ταμπλό.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Πολλαπλά χτυπήματα έχει δεχθεί το Χρηματιστήριο Αθηνών και πολλαπλά τα… τραύματα που έχουν ανοίξει. Γι’ αυτό και η προσπάθεια αντίδρασης έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά της επιφυλακτικότητας, της αδυναμίας στήριξης συγκεκριμένων μετοχών και της στόχευσης ορισμένων επενδυτικών σχημάτων.

Ο Γενικός Δείκτης μπορεί αρχικά να έδωσε μια αντίδραση προς τις 1.524 μονάδες, που γρήγορα εξασθένισε λόγω των πωλήσεων σε ΟΠΑΠ, Eurobank, Πειραιώς, για να φθάσει μέχρι τα χαμηλά των 1.505 μονάδων.

Κράτησαν όμως η Εθνική στα 9,5 ευρώ (1,3%) και ΔΕΗ που σιγά-σιγά πέρασε προς τα 12,38 ευρώ (4,03%), για να ισορροπήσει ο 20άρης στις 740-745 μονάδες.

Οι συναλλαγές στα 18,5 εκατ. ευρώ πριν από λίγο, με τη σχέση ανοδικών προς καθοδικές κοντά στο 2 προς 1, με συγκριτικά υψηλές συναλλαγές σε μετοχές-σηματωρούς της τάσης.

Και αν η Eurobank συνεχίζει την κατάδυσή της προς νέα χαμηλά κοντά στα 3,6 ευρώ πλέον και ο Βωβός χάνει άλλο ένα 17% στα 2,94 ευρώ, μετοχές όπως Intralot, Τιτάν, Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια, Φουρλής, Eurobank Properties, Motor Oil, Σιδενόρ, Εμπορική, Υγεία, Μυτιληναίος συνεχίζουν ανοδικά.

Από κοντά και μετοχές εταιρειών όπως ΑΝΕΚ, Lavipharm, Κλουκίνας-Λάππας, ΕΧΑΕ και ακόμη ορισμένων από το ευρύτερο ταμπλό.

Για τη συνέχεια θα χρειαστούν περισσότερες βοήθειες από τραπεζικές μετοχές και χαρτιά του 20άρη, προκειμένου να συγχρονιστεί το ΧΑ με τις ευρωπαϊκές αγορές, που υπεραποδίδουν. Πριν από λίγο ο DAX στη Φρανκφούρτη αντιδρούσε μέχρι 2,2% υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v