Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Σφυροκοπούνται" οι τράπεζες στο ΧΑ

Επιμένουν οι πωλητές σε τράπεζες και μετοχές της Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης. Υποχωρεί ο Γ. Δ. που παλεύει τις 1.500 μονάδες. Ανοδικά κινούνται ΟΤΕ, ΙΝΛΟΤ, και ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Σε εξάρτηση από την Wall η βραχυπρόθεσμη τάση.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Με τις 1.500 μονάδες «παλεύει» το ΧΑ, καθώς πριν από λίγο τα συμβόλαια του Dow Jones παρέπεμπαν σε μικρή αντίδραση στο άνοιγμα κατά 0,52% υψηλότερα.

Αποτελεί κοινή εκτίμηση παραγόντων της αγοράς πως εάν μέσα στις επόμενες συνεδριάσεις η Wall αντιδράσει από τα χαμηλά, επιβεβαιώνοντας την τεχνικότητα των 6.500 μονάδων για τον Dow Jones, τότε τα χρηματιστήρια θα μπορούσαν να ακολουθήσουν ανάλογα.

Πονταρίσματα, που αφορούν βέβαια και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όπου μέχρι τώρα όμως οι πωλητές έχουν σταθερά το πάνω χέρι.

Ο Γενικός Δείκτης συνεχίζει να μετρά απώλειες, κατά 1,7%, κοντά στις 1.500 μονάδες, με την εικόνα αρκετών μετοχών να έχει βελτιωθεί το τελευταίο ημίωρο.

Για παράδειγμα η μετοχή της Εθνικής πιέζεται μεν, αλλά μέχρι 2,8% χαμηλότερα στα 9,54 ευρώ, και αφού προηγουμένως είχε «γράψει» τιμές χαμηλότερες προς τα 9,3-9,34 ευρώ.

Ανάλογη πορεία διαμορφώνεται για την Eurobank στα 3,82 ευρώ που υποχωρεί κατά 5,9%, την Alpha Bank στα 4,06 ευρώ, κατά 3,3% χαμηλότερα, αλλά και για Πειραιώς, ΜΡΒ.

Από τον τραπεζικό κλάδο η μετοχή της Κύπρου αντιδρά προς τα 1,65 ευρώ (+0,6%), ενώ από τον 20άρη «στηρίξεις» δίνουν ΟΤΕ (στα 10,52 ευρώ) και Intralot (στα 3,52 ευρώ).

Η πλειονότητα των μετοχών παραμένει στο «κόκκινο», ωστόσο τα τελευταία 15-20 λεπτά ορισμένες μετοχές εταιρειών της μεσαίας-μικρής κεφαλαιοποίησης επιχειρείται να διαμορφώσουν καλύτερη εικόνα. Η Alco 10% στα 0,44 ευρώ, Microland στα 0,46 ευρώ με +9,52%, Τηλέτυπος στα 4,48 ευρώ με +5,66%, Τεγόπουλος με +3,64% στα 0,57 ευρώ και ακόμα ορισμένες από αυτή την κατηγορία.

Σε αναμονή λοιπόν όσον αφορά στην βραχυπρόθεσμη διακύμανση των βασικών δεικτών στην Wall, της προοπτικής επιβεβαίωσης ή όχι της ευρύτερης περιοχής των 6.500 μονάδων για τον Dow Jones και μιας συνακόλουθης κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών, συμπεριλαμβανόμενης της ελληνικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v