Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Στα 26,5€ μειώνει την τιμή-στόχο η Citi

Στα 26,5 ευρώ μειώνει την τιμή-στόχο για τον ΟΠΑΠ η Citi ("buy"), ενώ η Jefferies ξεκινά κάλυψη του οργανισμού με τιμή-στόχο τα 14 ευρώ και σύσταση "underperform".

ΟΠΑΠ: Στα 26,5€ μειώνει την τιμή-στόχο η Citi

Σε μείωση της τιμής-στόχου για τον ΟΠΑΠ στα 26,5 ευρώ ανά μετοχή, από 27 ευρώ προηγουμένως, προχωρά η Citi με έκθεσή της στις 4 Μαρτίου, διατηρώντας τη σύσταση "buy".

Η μικρή υποβάθμιση έρχεται ως αποτέλεσμα των καθοδικών αναπροσαρμογών 3% - 4% στα κέρδη ανά μετοχή για το διάστημα 2008 - 2010. Ο οίκος αναμένει ότι το KINO θα συνεχίσει την αναπτυξιακή του πορεία, βοηθούμενο από το νέο κουπόνι, αλλά ότι τα κέρδη του Στοιχήματος θα βρεθούν υπό πίεση λόγω του παράνομου ανταγωνισμού και της πιο αδύναμης οικονομίας.

Σε ό,τι αφορά το εγχείρημα στην Τουρκία, ο οίκος εκτιμά ότι ο ΟΠΑΠ έχει αρκετά καλές πιθανότητες να επιτύχει.

Εν τω μεταξύ, με τιμή-στόχο τα 14 ευρώ ανά μετοχή και σύσταση "underperform" ξεκινά κάλυψη του οργανισμού η Jefferies International, με έκθεσή της στις 4/3.

ΟΠΑΠ και… κάπνισμα

Η υιοθέτηση της απαγόρευσης του καπνίσματος είναι πιθανόν να εκθέσει σε κάποιο ρίσκο τις μετοχές του ΟΠΑΠ, επισημαίνει η Citigroup, εξηγώντας ότι ενδεχομένως το μέτρο να περιορίσει τις προσελεύσεις πελατών στα πρακτορεία.

Εκτίμηση του οίκου είναι ότι η επίδραση στη μετοχή του οργανισμού θα είναι αρχικά υπολογίσιμη, αλλά στη συνέχεια θα αμβλυνθεί. Η Citi παραθέτει λόγους για τους οποίους θεωρεί ότι η απαγόρευση του καπνίσματος δεν θα επηρεάσει επί μακρόν τη μετοχή.

* Σε αντίθεση με τη Μεγάλη Βρετανία, τα περισσότερα πρακτορεία στοιχηματισμού βρίσκονται στο ισόγειο και όχι στο υπόγειο.

* Ο ζεστός καιρός της Ελλάδας επιτρέπει στους καπνιστές να βγαίνουν έξω για να καπνίσουν.

* Η διαδικασία για το Πάμε Στοίχημα διαρκεί λίγο, ενώ του KINO διαρκεί πέντε λεπτά, επιτρέποντας στον καπνιστή να βγει λίγο έξω για κάπνισμα.

* Τα πρακτορεία είναι πιθανόν να κηρυχτούν χώροι "αναψυχής" και όχι "απασχόλησης" - περίπτωση στην οποία θα είναι πιο ελαστικοί οι όροι της απαγόρευσης.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v