Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Με το βλέμμα στραμμένο στην Eurobank

Χαμηλές τιμές, σημαντικά κάτω από τις 7000 μονάδες «επιβεβαιώνονται» στην Wall. Αντίδραση 1,3% δείχνουν τα συμβόλαια του DAX, ενώ στο ΧΑ η Eurobank, λόγω αποτελεσμάτων, αλλά και Εθνική, ΟΤΕ, ΜΡΒ βρίσκονται στο προσκήνιο.

  • του Μιχαήλ Γελαντάλι
Χαμηλό στις 6.705,63 μονάδες έγραψε χθες ο Dow Jones, που διαμορφώθηκε, μετά από μια… επεισοδιακή συνεδρίαση κατά 0,55% χαμηλότερα στις 6.726,02 μονάδες.

Το διάγραμμα και μόνο του Dow Jones αλλά και δευτερευόντως του S&P 500 δείχνουν την αντιπαράθεση πωλητών-αγοραστών, που έγινε χθες στη Νέα Υόρκη.

Στην Ευρώπη οι αγοραστές εμφανίζονται σχετικά αισιόδοξοι, αναθαρρυμένοι θα έλεγε κάποιος μετά τα χθεσινοβραδινά και ποντάρουν σε 1,3% αντίδραση του DAX στην αρχή της συνεδρίασης.

Βέβαια σε αυτή τη συγκυρία το ΧΑ, κινείται στον δικό του, τραπεζικό ρυθμό.

Από τη μια η έκθεση της Merrill Lynch για ελληνικούς ομίλους, από την άλλη οι ζημιές 309 εκατ. ευρώ στο δ’ τρίμηνο της Credit Agricole, λόγω Εμπορικής και απομειώσεων, από την άλλη η Eurobank που ανακοινώνει σήμερα τα αποτελέσματά της.

Η μετοχή της Eurobank γνώρισε χθες ένα πρωτοφανές sell-off, υποχωρώντας μέχρι 7,4% με συναλλαγές 1,2 εκατ. μετοχών, ενώ άλλες 1,1 εκατ. μετοχές είχαν ρευστοποιηθεί προχθές μέχρι τα 4,06 ευρώ.

Σημαντική πίεση, επίσης με αυξημένες συναλλαγές, σημειώνεται τις τελευταίες συνεδριάσεις και στη μετοχή της Marfin Popular Bank, όπου μόνο στις 27/2 και 3/3 οι συναλλαγές ξεπέρασαν τα 25 εκατ. μετοχές αξίας περίπου 30 εκατ. ευρώ. Κινήσεις, ενδεικτικές κατά την εκτίμησή μας, της εξόδου ισχυρών ξένων επενδυτικών ομίλων που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να «δείχνουν» τον «πολύ σημαντικό πυθμένα» που περιμένουμε.

Θα φανεί από την αρχή της συνεδρίασης η διάθεση πωλητών-αγοραστών, καθώς στην επιχειρηματική… περίμετρο συμβαίνουν ενδιαφέρουσες εξελίξεις. Από την MIG, που βρίσκεται μια… ανάσα από τη συμφωνία με την Ολυμπιακή, τα νεότερα από τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού, το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, την στρατηγική συμμαχία του ΔΟΛ με τους ισπανούς της PRISA, αλλά και άλλα επιμέρους. Επιμέρους που κατά την εκτίμησή μας μπορούν να δώσουν κίνηση σε ένα μέρος του ταμπλό, όπου, ακόμη και εν μέσω κατάρρευσης αντιθετικοί παίκτες κινούνται κόντρα στη διόρθωση.

Από την ΕΛΒΑΛ, την Reds, την Alco Hellas, την Intralot, την Εμπορική μέχρι την ΕΧΑΕ, τον ΟΤΕ, τα Ελληνικά Πετρέλαια, τον Φουρλή, την Ελλάκτωρ, τον Σαράντη και ακόμη ορισμένους, υπάρχουν επενδυτικές δυνάμεις που επιχειρούν να κινηθούν κόντρα στο ρεύμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v