Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Παίζεται” το σερί των 8 ανοδικών συνεδριάσεων

Από τη μέχρι στιγμής πορεία της αγοράς φαίνεται πως οι ισχυροί παίχτες επιδιώκουν να ”σπάσουν” το σερί-ρεκόρ των 8 θετικών συνεδριάσεων. Συνολικά, πάντως, η αγορά κινείται χαμηλότερα, με περισσότερες των 200 μετοχών να υποχωρούν.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Υψηλότερα μεν ο Γενικός Δείκτης, χαμηλότερα όμως περισσότερες των 200 μετοχών. Το ”στοίχημα” που ”παίζεται” την τελευταία μισή ώρα στα γραφεία των χρηματιστηριακών είναι κατά πόσο θα συνεχιστεί ή όχι το ανοδικό σερί της αγοράς.

Η διακύμανση του Γενικού Δείκτη φτάνει σήμερα τις περίπου 25 μονάδες (2.395,5 - 2.419,2 μον.) με συναλλαγές περίπου 150 εκατ. ευρώ.

Ο τραπεζικός δείκτης (+0,16%) και τα διυλιστήρια (1,67%) στηρίζουν την αντίδραση του Γενικού Δείκτη. Οι διακυμάνσεις που έχουν σημειωθεί σήμερα ενισχύουν την εκτίμηση πως βρισκόμαστε προς το τέλος της διαδικασίας συσσώρευσης-επανατοποθετήσεων.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από την αρμονική σύμπλευση αγοραστών – πωλητών όπως αυτή καταγράφεται στην πορεία της μετοχής της Alpha, της Εθνικής, αλλά και του ΟΤΕ.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως στη μετοχή της Alpha οι πωλητές εμφανίζονται στα 25,64 ευρώ, οι δε αγοραστές λίγο χαμηλότερα, στα 25,62 ευρώ. Στην Εθνική επίσης, η διαφορά μεταξύ πωλητών-αγοραστών δεν ξεπερνά τα 0,02 ευρώ.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στη μετοχή της Eurobank. Διαμορφώνεται έτσι μία σχέση ισορροπίας, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον FTSE-20, ενώ απορροφάται παράλληλα το –1,6% (12,08 ευρώ του ΟΤΕ).

Φαίνεται πως ζητούμενο και για σήμερα είναι το ”κλείσιμο” του Γενικού Δείκτη σε θετικό έδαφος, άσχετα αν η πλειονότητα των μετοχών κινείται με απώλειες.

Στα υπόψη της ημέρας θα πρέπει να καταγραφεί η συνολικότερη αντίδραση των μετοχών των ακτοπλοϊκών εταιριών με τις Μινωικές Γραμμές και τον Στρίντζη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v